У торговому центрі Дніпра несподівано презентували оперний бестселер (відео)

Незвичайна подія сталася у одному з найпопулярніших торгових центрів Дніпра - "Мост Сіті". Несподівано для відвідувачів тут пролунали звуки трембіти та заспівав хор Dnipro Opera. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Все відбувалось у п'ятницю, 8 вересня. Спочатку на першому поверсі з'явився чоловік із трембітою, на якого неможливо було не звернути уваги. Після звуків трембіти з  другого поверху пролунав потужний спів. А на першому поверсі з'явився дивак у яскравому одязі, який дуже активно реагував на те, що відбувалося. Як з'ясувалося, це соліст Dnipro Opera Михайло Газін. Він же - головний персонаж оперного бестселера "Хитрий лис", прем'єра якої - вже за тиждень.

опера8опера7

Артисти дніпровської опери запрошують на сказку для дорослих за мотивами твору Івана Франка "Лис Микита". Це творча колаборація оперних театрів Дніпра та Львова. 

Іван Франко написав свою казку 130 років тому, але  вона залишається актуальною й досі. Головні герої - звіри, які борються за виживання та їхня поведінка дуже нагадує людське суспільство.

опера2

У цій виставі у мене головна роль. Ця роль перекликається з сьогоденням будь-якої людини - щось треба прибрехати, десь сказати правду, а десь взагалі - відійти у тінь. В опері показуються людо-звірі. Вони поводять себе як люди, але виглядають, як звірі, - каже соліст Dnipro Opera Михайло Газін.

Звіри живуть своїм життям, займають певні посади, перебувають у родинних стосунках, ходять у гості, судяться, сваряться і миряться, плачуть й сміються, люблять та ненавидять. 

опера3

Режисер вистави Василь Вовкун поєднав здавалось би непоєднуване - людське та звірське. Але саме воно створює головний концептуальний гумористично-сатиричний ефект цієї опери.

Це тема дуже актуальна  иа цікава як для дорослих, так і для дітей. В такому гумористичному форматі ми розповідаємло про серйозні речі, - розповідає диригент Сергій Горкуша.

опера6

Прем'єра опери запланована на наступні вихідні, 16 та 17 вересня, квитки розлітаються, як гарячі пиріжки.

Нагадаємо, раніше ми писали, У Дніпро опера співали зірки світової сцени - приїхала краща Аїда за 50 років.