Дихай: екоактивісти Дніпропетровщини розробили мобільний додаток для перевірки якості повітря

Цього тижня екоактивісти громадської організації «Досить травити Кривий Ріг» презентували новий мобільний додаток для перевірки якості повітря «Дихай, Дніпропетровщино», пише Дніпровська панорама.

Члени громадської організації пояснили, що через додаток телефон користувача під'єднується до найближчої станції моніторингу повітря, і вся необхідна інформація з’являється у смартфоні. Також у додатку можна отримати рекомендації щодо порядку дій, якщо раптом якість повітря погіршиться.

На офіційній сторінці організації йдеться:

Коли ми йдемо в магазин, ми можемо ознайомитись зі складом продукту, який плануємо придбати. Коли купуємо одяг, читаємо на етикетці склад тканини. Коли збираємось виходити з дому, читаємо синоптичний прогноз. А що ми читаємо коли хочемо дізнатись якість повітря.

Зазначимо, що у додатку доступні дані про рівень забруднення повітря, включаючи концентрацію шкідливих речовин, таких як пил, токсичні гази та інші забруднюючі речовини.

мобільний додаток для перевірки якості повітря Дніпро

У застосунку можна знайти й інтерактивну мапу якості повітря, на якій ви можете переглянути рівень забруднення повітря в різних районах області. Це дозволить вам визначити, які райони мають кращу якість повітря та планувати маршрути або здійснювати дії з урахуванням цієї інформації.

Також раніше ми писали На Дніпропетровщині у квартиру потрапив незвичайний гість, якого не можна брати голими руками (фото)