На Дніпропетровщині у квартиру потрапив незвичайний гість, якого не можна брати голими руками (фото)

У Кривому Розі в одну з квартир залетів кажан. Про це повідомив власник оселі, який оприлюднив у соцмережах фотосесію свого "гостя". Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Хатній гість. Кривий Ріг. 06.09.23, - написав у соцмережі мешканець Кривого Рогу.

На фото видно, як чоловік тримає кажана в руках. Тваринка, яка до речі занесена до Червоної книги України, нібито не виявляє агресії та спокійно позує для фото.

кажанкажан4

Але в коментарях користувачі соцмереж нагадали, що кажана не варто брати голими руками

Фахівці стверджують, що, дійсно, кажани для нас не є такими небезпечними. Ці істоти - природний резервуар та носій багатьох інфекційних, вірусних захворювань. Серед них не лише сказ, а й атипова пневмонія, MERS, вірус Ебола, вірус сказу, вірус грипу, Ніпах і Хендра, які спричинили масові захворювання та загибель людей в Африці, Австралії, Бангладеш та Малайзії. Причому самі рукокрилі ними не хворіють.

Відомо, що кажани - це єдині тварини, що здатні до активного польоту. У них розвинена унікальна здатність до ехолокації, нюх та слух, що допомагає їм полювати і орієнтуватися в просторі вночі.

Кажани полюють в сутінках та вночі. Вони поїдають комах, малодоступних для денних птахів. Ці рукокрилі знищують не лише шкідників сільськогосподарських і лісових культур, а й тих, які завдають шкоди самій людині. Доведено, що один кажан за ніч з’їдає від 500 до трьох тисяч комарів. 

кажан2кажан1кажан5кажан6

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі за літо побачили лише одну пару яскравих червонокнижних птахів.