Раніше було більше. У Дніпрі за літо побачили лише одну пару яскравих червонокнижних птахів (фото)

У Дніпрі уже понад п'ять років гніздуються рідкісні птахи, що занесени до Червоної книги України. Мова йде про куліка-сороку. Цього перелітного птаха з червоним дзьобом та рожевими ногами неможливо не помітити. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

кулік-сорока

Містяни звернули увагу, що у минулі роки в облцентрі у парковій зоні на березі Дніпрі бачили кілька пар куликів-сорок, але у цьому сезоні чисельність катастрофічно скоротилася.

5 років поспіль спостерігала гніздування кулика-сороки (ЧКУ) на маленьких острівцях в межах спального району Дніпра (старожили кажуть, що удвічі довше). З кожним роком острівці ставали все менші і впорядкованіші через розбудову парку поруч, але птахи поверталися знову і знову. Щоправда, їх ставало все меньше. Позаминулого року було 3-4 дорослі пари, минулого - 2-3, а цього лише одна (плюс потомство-підлітки). Сподіваюся, це не востаннє, - написала у соцмережі мешканка Дніпра. 

Відомо, що кулік-сорока поселяється на низинних узбережжях річок, морів, озер, водосховищ та гніздиться окремими парами. Загальна чисельність в Україні становить близько 650 - 800 пар.

пост про птахів

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Дніпропетровщині знайшли рослину, яка в дитинстві замінювала конструктор.