Краща Аїда за 50 років. У Дніпро опера співали зірки світової сцени (фото)

Дніпро опера розпочала ювілейний 50-й театральний сезон із світового шедевра - опери Джузеппе Верді "Аїда". У неділю, 27 серпня, у Дніпрі лунали голоси зірок світової оперної сцени. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

"Аїда" - це емоційна розповідь про любовний трикутник часів фараонів. Донька фараона Амнеріс та полонена ефіопська принцеса Аїда, яка стала рабинею, закохані у оборонця країни Радамеса. Але його серце належить Аїді, герой навіть нехтує перспективою одружитися з донькою фараона та отримати корону. Пристасті, про які розповідають чарівні голоси, киплять понад трьох годин. Фінал - драматичний. 

Партію Аїди на дніпровській сцені виконала примадонна світової оперної сцени та прима Національної опери України Людмила Монастирська, яка володіє унікальним тембром лірико-драматичного сопрано. Це краща Аїда за останні 50 років, каже кастинг-директор"Метрополітен-опера (США).

Зарубіжні критики вже визнали співачку новою зіркою світового вокалу, називаючи її "королевою нюансу" й "королевою піанісимо", та порівнюють її з Соломією Крушельницькою, Марією Каллас, Монсеррат Кабальє. Людмила Монастирська - запрошена солістка головних театрів світу - Ла Скала, Королівського Ковент-Гардена, Метрополітен-опера, Віденської опери.

Партію Радамеса виконав один із найбільш затребуваних оперних співаків Крістіан Бенедикт (Литва). Географія його виступів вражає: театр "Колон" у Буенос-Айресі, Ковент-Гарден у Лондоні, Метрополітен-опера в Нью-Йорку, Шведська королівська опера в Стокгольмі, Баварська державна опера в Мюнхені, Віденська опера, Корейська національна опера.

операопера2опера3оопера4опера5опера6опера7опера8опера10

Фото: Валерій Кравченко

Нагадаємо, раніше ми писали, що будівлі Дніпропетровського історичного музею 118 років.