На Дніпропетровщині перейменують Новомосковськ: як обиратимуть нову назву міста

В Україні продовжують перейменовувати топоніми, пов’язані з радянським минулим та з росією. Прийшла черга й Новомосковська - міста у Дніпропетровській області, де проживає майже 70 тисяч мешканців. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Facebook-сторінку мера Новомосковська Сергія Рєзніка.

З серпня по вересень цього року жителі Новомосковська мають можливість запропонувати та обрати нову назву рідного міста. Взяти участь в обговоренні та висунути свій варіант назви може кожен. Як повідомив Сергій Рєзнік, для цього створять робочу групу та проведуть широке обговорення з містянами. Після чого оберуть три найпоширеніші варіанти, які набрали велику кількість голосів, та винесуть питання на сесійну залу - депутати проголосують та оберуть один варіант нової назви міста у Дніпропетровській області.

"Ми хочемо, щоб саме від нас надходила пропозиція, щодо нової назви міста. Ми з цією пропозицією вже вийдемо до сесійної зали Верховної Ради. Народні депутати України проголосують і наше місто отримає нову назву на століття вперед", - сказав мер Новомосковська.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Придніпровська залізниця змінила назви деяких станцій.