На Дніпропетровщині підліток серйозно травмувався, розбираючи протигаз

На Дніпропетровщині 16-річний підліток травмувався невідомою речовиною з фільтру протигазу радянського зразку. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію від медиків швидкої допомоги.

Інцидент стався у Нікополі. На місцеву підстанцію швидкої допомоги надійшов виклик - підліток отримав опіки обличчя та рук через те, що в його руках розірвався фільтр протигазу.

На місці виклику – 16-річний юнак, у якого діагностовано хімічний опік обох очей, обличчя та кистей рук. Потерпілому надана допомога на місці, зроблено знеболення та госпіталізовано в обласний офтальмологічний центр. Після з’ясування обставин травмування молодої людини стало відомо, що він десь роздобув протигаз 80-х років минулого століття випуску, хотів розібрати його, щоб подивитися, як він влаштований, натиснув на кнопку на фільтрі і з нього бризнув струмінь якоїсь речовини в обличчя дослідника, на його руки, ще й досталося його приятелям, які разом з ним проводили експеримент, - йдеться у повідомленні медиків у соцмережі.

Другі пораненого хлопця розбіглися та почали вимивати реагент проточною водою. У іхньому випадку обійшлося легким переляком, а самому експериментатору доведеться лікуватися.

пост про травмування підлітка

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі на мобільних укриттях розмістили таблички, аби нагадати містянам, як правильно відчиняти двері.