На Дніпропетровщині школярі зібрали понад тонну каштанів на ліки для ЗСУ

У Кам'янському на Дніпропетровщині відбулася акція "Каштани для ЗСУ". У ході заходу жителі міста зібрали понад тонну плодів. З них фармацевтична компанія виготовить мазь від варикозу для військовослужбовців. Цінний вантаж відправлено до Луцька. Про це розповідає Дніпровська порадниця, посилаючись на Суспільне.

Волонтерський рух в Україні продовжує набирати обертів. Черговим доказом цього стала акція "Каштани для ЗСУ" у Кам'янському. Містяни, об'єднавшись, зібрали понад тонну каштанів, які будуть використані для виготовлення ліків для наших захисників. Історія про школярів, які з власної ініціативи долучилися до цієї акції, надихає і об'єднує. Їхній приклад показує, що кожен з нас може зробити свій внесок у перемогу України.

Найбільше каштанів зібрав один з міських ліцеїв — понад 400 кілограмів. Заступниця директора Ольга розповіла, що найактивнішими були першокласники-близнюки Данило та Микита.

хлоп

Хлопці зібрали більше ніж п'ять кілограмів каштанів за тиждень, розказала мати близнюків Марина. За її словами, сини шукали плоди дорогою до школи. До акції вирішили долучитися самі.

"Поки йдемо до школи у них в карманах каштани. Це допомога нашим військовим, і вони з великої радістю це робили. Адже вони розуміють, як це зараз важливо", — сказала жінка.

Підтримала ініціативу "Каштани для ЗСУ" і восьмикласниця Ярослава. До акції долучила друзів. Її батько — військовослужбовець з перших днів повномасштабної війни, тому, сказала дівчинка, розуміє як важливо допомагати бійцям.

кашта

"Я назбирала десь два пакети, досить великі. Я дуже сподіваюся, що хоча б один військовий вилікується завдяки цим каштанам", — розказала Ярослава.
За словами заступниці директора ліцею, заклад не вперше залучає учнів до волонтерства. Раніше діти плели сітки та влаштовували благодійний ярмарок.


Загалом за два тижні мешканці Кам'янського зібрали понад тонну плодів.

"Приємно, що до даної акції долучилися всі жителі міста: від найменших до найстарших. Дитячі садочки навіть привозили нам каштани з дітками", — розказала вона.

Каштани передадуть до Кам'янського дитячого екологічного центру — звідти, розповіла представниця закладу Олена, їх відправлять волонтерам в Луцьк, де їх викупить фармацевтична компанія та виготовить мазі від варикозу для військових.

Отримані від продажу кошти також підуть на потреби ЗСУ.

кащ

тлжд

тонн

Нагадаємо, раніше ми писали

З 21 по 25 жовтня працюватимуть спецбригади: кому у Дніпрі та районі відключать водопостачання за борги (адреси)