На Дніпропетровщині виростили гарбуз-рекордсмен вагою 137,5 кг

На Дніпропетровщині виростили гарбуз-«рекордсмен». Його вага – 137,5 кг. Виростив овоч-рекордсмен фермер Ігор Макуха. Офіційно рекорд України зареєструють на Гарбуз-фесті в Києві 19 жовтня. Після цього кабак виставлять на аукціон, гроші з якого спрямують на потреби ЗСУ. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на пост Керівниці Національного Реєстру Рекордів України Лани Вєтрової.

Ну ви все знаєте про «давати гарбуза». А ось цього гарбуза – ні дати, ні взяти. Бо важить він 137,5 кг! Національний Реєстр Рекордів визнав його найбільшим гарбузом в Україні.
Четверо чоловіків вантажили його на автомобіль, щоб доставити з села Суворовка Дніпропетровська області до Києва на реєстрацію рекорду. Обхват та всі інші діагоналі та радіуси цього велетня будуть замірятися на Гарбуз-фесті у Києві 19 жовтня 2024 року о 12.00. До речі, там же буде створена фотозона з цим унікальним гарбузовим експонатом. Сорт гарбуза – Атлантичний гігант.
Ми вітаємо працьовитого фермера з Дніпропетровщини Ігоря Макуху з таким видатним гарбузовим урожаєм і з рекордом України. Уявіть, що цим одним гарбузом можна 412 людей нагодувати гарбузовою кашею!
Після реєстрації рекорду гарбуз-велетень буде виставлений на аукціон, а кошти перераховані на потреби ЗСУ. Запрошуємо до участі в аукціоні в першу чергу рестораторів, фотомайстрів, фермерів, організаторів хеллоунів та всіх бажаючих.
Контакти: 0674445174 (вайбер), - написала в повідомленні Лана Вєтрова.

Нагадаємо, раніше ми писали

Подорожчала на 200%. Ціни на картоплю продовжують бити цінові рекорди в Дніпрі