Подорожчала на 200%. Ціни на картоплю продовжують бити цінові рекорди в Дніпрі

В Україні склалась непроста ситуація на ринку картоплі. Ажіотаж на ринку другого хліба триває з ліка, і, схоже, цього року не закінчиться. Адже ціни продовжують зростати і навіть сільгоспаналітики не можуть зробити прогнозів, бо ситуація і справді непроста. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на EastFruit.

Зазначається, що на початку жовтня картоплю продавали по 15-20 грн за кілограм, минулого тижня, що закінчився 13 жовтня, ціни зросли до 17-22 грн.

За словами експертів, слідом за картоплею, підтягнулись також морква, цибуля, капуста. Не будуть пасти задніх і буряки та інша городня група борщового набору. Тому тим господарям і господиням, які мають погріба чи овочесховища, радять робили запаси зараз. Дешевше точно не буде, тож зверніть на це увагу і подбайте вже сьогодні.

картошка4

Також дорожче, ніж попереднього тижня, продавалася морква. Водночас зростання пропозиції білокачанної капусти змусило продавців знизити відпускні ціни. Збільшення на ринку пропозиції цибулі середньої та низької якості також призвело до зниження цін.


Продовжили зростати ціни на тепличний огірок та томат. До речі, ціни на томат — максимальні за останні сім років. А ось вартість солодкого перцю дещо знизилася.

Ціни у фруктово-ягідному сегменті змінилися лише за кількома позиціями. Продовжують дорожчати груша та виноград.

Найдорожче, ніж тижнем раніше, продавалася слива. При цьому кавун трохи подешевшав, а діапазон цін на диню розширився.

Нагадаємо, раніше ми писали

В Україні картопля подорожчала на 200%. Чому стрімко ростуть ціни і чи буде дефіцит картоплі, цибулі, капусти, буряка