На Дніпропетровщині виявлено два старовинні хреста (Фото)

В селі Семенівка Томаківського району Дніпропетровської області виявлено два старовинні хреста під час краєзнавчої експедиції, яка відбулась 26 серпня 2023 року. Учасниками товариства "Марганець Туристичний" було виявлено два старовинні хрести, один із них кам'яний, а другий кований. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Facebook-сторінку "Марганець туристичний".

Ны місці виявлення хрестів скоріш за все було старовинне кладовище. Кований хрест практично наполовину увійшов в землю, що досить незвичайно - як правило, в землю входять лише кам'яні.

"Можна уявити, наскільки тут мягкий грунт та скільки ж тоді пішло кам'яних важких хрестів під землю, можна лише здогадуватись... Взагалі, кладовище це ділиться на дві частини: нову та стару. Заросше високою травою, тому виявляти хрести тут було важко.

Під час краєзнавчої експедиції ми ніяк не могли знайти старовинне кладовище, тому переходили з одного поля на інше та спілкувались з місцевими мешканцями села Семенівка та Петрівка. Деякі мешканці казали, що старе кладовище збереглось, деякі говорили, що ні. Все ж таки ми знайшли кам'яний хрест, але не в тому місце, де було позначене старовинне кладовище", - написали у соцмережі учасники експедиції.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що в Аптекарській балці у Дніпрі знайшли таємні водоспади.