Надзвичайна спека в Дніпрі та області. Синоптики дали невтішний прогноз

У Дніпрі та області протягом найближчих днів синоптики прогнозують надзвичайну спеку. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології. 

Попередження про стихійне метеорологічне явище III рівня небезпечності
15 липня місцями на півдні області,
16 липня на всій території Дніпропетровської області та у м. Дніпро очікується надзвичайна спека з максимальними температурами 40-42° .
Рівень небезпечності ІII (червоний), - написано в повідомленні.

надзвичайна спека

Прогноз погоди від синоптика Наталки Діденко

Пік літа, пік спеки.

15-го та 16-го липня температура повітря в Україні становитиме +33+39 градусів, місцями до +40+42 градусів.

У західній частині очікується нижча температура повітря, впродовж дня +31+34, місцями на Закарпатті та в Чернівецькій області до +35 градусів.

Короткочасні дощі та грози пройдуть завтра у західній частині України, а ввечері у вівторок локально на Житомирщині, Київщині, Чернігівщині, Сумщині та Полтавщині. 

Більша частина України й надалі потерпатиме від сухого, а точніше, пересушеного повітря.

Антициклонічний характер погоди в Україні й надалі блокує вільне переміщення вологої та свіжішої повітряної маси з Атлантики.

Послаблення спеки очікується на півночі України 18 липня, на півдні, сході та в центральних областях ймовірне послаблення спеки орієнтовно 20-22 липня.

У Києві 16-го липня щоб якийсь серйозний дощ - навряд. Буде - лише з вдячністю зустрінемо. Втримається сильна спека, вдень очікується +35+37 градусів. 
Послаблення спеки передбачається у Києві 18-19-го липня.

А поки що разом усвідомлюємо, що ще півліта в нас попереду.