Найкращі пампушки з часником: будете їсти борщ тільки з ними
Хтось недарма придумав їсти борщ саме з пампушками, та ще змащеними часником. За це господині та шанувальники улюбленої української страви щоразу дякують тому кухарю, коли куштують. Кажуть, в кожній родині свій рецепт пампушок. Та й цей не буде зайвим, повідомляє Дніпровська панорама.
Традиційно жоден неймовірний червоний борщ не обходиться без пампушок з часником. Але часто ми лінуємось їх пекти. Розповідаємо, як приготувати пухкі пампушки, що виходять настільки смачними, що ви будете пекти їх щодня. Ще коли вони печуться, аромати розносяться по всьому дому і провокують апетит.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне — 400 г;
- Вода — 150 мл;
- Дріжджі живі — 10 г;
- Олія рослинна — 2 ст.л;
- Цукор-пісок — 1 ст.л;
- Сіль — 0,5 ч.л.
Для змащування:
- Вода — 2 ст.л;
- Олія рослинна — 2 ст.л;
- Часник — 3 зубчики;
- Кріп — 40 г;
- Сіль — дрібка.
Спосіб приготування пампушок з часником
- Просіяне борошно змішуємо з дріжджами, сіллю та цукром. У центрі борошна робимо невелике заглиблення і вливаємо злегка теплу чисту воду.
- Замішуємо тісто доти, доки воно не перестане липнути до рук. Зберіть його в кулю, покладіть у миску і накрийте. Залиште у теплому місці, щоб воно піднялося вдвічі. Зазвичай це займає близько години.
- Змащуємо руки маслом і ділимо тісто на 15 шматочків. З кожного скачуємо кульку і викладаємо на змащене або покрите пергаментом деко.
- Майбутні пампушки викладаємо на достатній відстані один від одного. Накрийте їх чистим рушничком і залишіть ще приблизно на 20 хвилин.
- Деко поставте в розігріту до 190 градусів духовку. Випікайте до рум'яної скоринки. Час готовності — приблизно 30 хвилин.
- В цей час часник пропускаємо через прес. Змішуємо його з дрібно порубаним кропом, олією, водою та сіллю. Як тільки дістанете булочки, одразу ж щедро змастіть їх часниковою сумішшю.
Рецепт максимально простий, але пампушки за ним виходять просто неймовірними.
Раніше ми писали про: Травень у Дніпрі: в районі ДІІТу розцвіла сакура (Фото)