Нардеп вніс "поправку імені Вілкула"

Народний депутат Андрій Денисенко зареєстрував у Верховній Раді законопроект, який передбачає люстрацію для колишніх комуністів і регіоналів, які були обрані народними депутатами України від Комуністичної партії і "Партії регіонів" в період з 2011 по 2013 роки. Нардеп пропонує боротися з сепаратизмом і впливом Кремля у владі. У документі пропонується довічно заборонити проросійським політикам обиратися до представницьких органів влади і місцевого самоврядування.

"Доки в Дніпрі вирували виборчі пристрасті, а Сашовілкул вилазив на бігборди і спільно з Новинським організовував хресну ходу рускава міра, я працював над одним маленьким, але вкрай важливим системним законопроектом 4688, який дозволить раз і назавжди вимести із органів влади всіх рівнів - як виконавчих, так і представницьких - всю регіонально-комуністичну нечисть", - написав Андрій Денисенко на своїй сторінці у соцмережі. 

"Ця поправка до закону "Про очищення влади", яку я інколи жартома називаю поправкою імені Вілкула, має нарешті застосувати у нас принципи політичної люстрації - за зразком Польщі та Чехії, які теж проходили напочатку 90-х звільнення від впливів Кремля та його колаборантів. Бо насьогодні з колишніх діячів пропутінського режиму Януковича люстрація торкнулася тільки виконавців - чиновників, які лиш утілювали в життя спущену згори лінію своєї партії. Втім, навіть вони і досі з якогось дива мають право балотуватися на виборчі посади всіх рівнів, з Верховною Радою включно.

В той же час депутати всіх рівнів, партійні функціонери від ПР і КПУ, тобто саме політичні діячі, головні провідники лінії режиму, серед яких є ідеологи і співорганізатори антиукраїнської політики Януковича, уникнули будь-яких обмежень і санкцій. У разі прийняття 4688 всі без винятку, а передусім політичні, діячі режиму Януковича отримають заслужену "заборону на професію" - освоєну ними професію грабувати і зраджувати наш народ у виконавчих і представницьких органах влади. Керівники облрад, облдержадміністрацій, міністри і нардепи ПР і КПУ, члени центральних керівних органів цих партій мають отримати пожиттєвий вовчий квиток - заборону бути призначеними і обиратися в органи державної влади і місцевого самоврядування. А депутати місцевих рад, партфункціонери обласного, міського й районного рівнів мають отримати заборону на владу терміном на 10 років.

І оскільки в особі цього контингенту ми маємо справу з відвертими або потенційними зрадниками і сепаратистами, усім їм має бути заборонено служити у ЗСУ і правоохоронних органах. Законопроект про політичну люстрацію по своїй суті є Актом обмеження п'ятої колони Кремля.

Прийняття 4688 дозволить виконати стратегічну задачу державного будівництва і національної безпеки - залишити проросійські еліти поза владою і впливом на загальнонаціональну і місцеву політику. Заборона на владу залишить московських посіпак без найголовніших і нанебезпечніших в їхніх руках - державних важелів. І хоча у проросійських сил, які ведуть гібридну війну в тилу нашої армії, все ще лишатимуться чималі економічні і медійні активи, без присутності у владі і використання її інституцій в своїх антиукраїнських задумах, вони вже ніколи не прикриються депутатською недоторканістю і будуть фізично нездатні на здійснення реваншу, повернення старосвітської Малоросії, подальше корупційне збагачення і на геополітичний розворот України в Азіопу. В іншому випадку ми ризикуємо отримати удар у спину в найнесподіваніший і найнебезпечніший момент. Як це сталося у Криму та на Донбасі, де регіонали і комуністи масово перейшли на бік ворога", – зазначив він.