Народне свято 6 червня: що робити, щоб у життя прийшло кохання

Православна церква України 6 червня за новим стилем вшановує пам'ять преподобних Віссаріона Єгипетського та Іларіона Нового, а також преподобномучениць Фекли і Сусанни. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Церковне свято 6 червня

Преподобний Іларіон народився від благочестивих батьків Петра і Феодосії. У двадцятирічному віці він постригся в чернецтво в Ісихійській обителі поблизу Візантії. Пізніше перейшов до Далматської обителі, де прийняв велику схиму і став учнем преподобного Григорія Декаполіта.

Після смерті ігумена Далматської обителі братія хотіли обрати Іларіона на це місце. Він спочатку уникав цього, але після клопотання до патріарха Никифора Іларіон був призначений ігуменом. Преподобний Іларіон відмовився ганити святі ікони під час іконоборчих гонінь імператора Лева Вірменина. Він зазнав багато катувань, був ув’язнений, морений голодом і спрагою.

Після смерті імператора Феофіла преподобний Іларіон був звільнений з ув’язнення імператрицею Феодорою. Він повернувся до Далматської обителі, знову прийняв ігуменство і мирно помер 845 року.
Наші предки в народне свято 6 червня очікували цвітіння шипшини і збирали квіти. Чай із шипшини вважали корисним за будь-яких хвороб, а відваром мили волосся і полоскали рот для зцілення дрібних ранок.

Якщо свято 6 червня було погожим, то селяни позбавлялися бур'янів на городі. Згідно з прикметою, якщо в сьогоднішній день прополоти бур'ян, то він нескоро виросте на тому ж місці. Також займалися підгортанням картоплі.
У разі дощу це народне свято українці проводили вдома. Чоловіки займалися поточним ремонтом і точили сільськогосподарський інвентар. Жінки займалися прибиранням і пранням, а у вільний час сідали за рукоділля.

6 червня - вдалий день для благодійності та добрих справ. Зроблене добро повернеться в подвійному розмірі.

Що не можна робити 6 червня

  • Невдалий день для далеких поїздок. Також за можливості в цю дату не варто їздити за кермом.
  • Не варто сьогодні поспішати і поспішати з рішеннями - наробите помилок. Краще заспокойтеся і добре подумайте.
  • Не варто сьогодні робити домашню роботу поодинці. Розділіть обов'язки з іншими членами сім'ї, щоб уникнути сварок і конфліктів.
  • Не витрачайте великі суми грошей за раз. Великі покупки вас розчарують.

Прикмети погоди 6 червня

Існують такі прикмети про погоду цього дня:

  • Якщо калина і шипшина вже рясно цвітуть, то вродяться гриби.
  • Вранці немає роси на траві - до швидкого дощу.
  • Якщо різко похолодало, то незабаром так само різко потеплішає.
  • Під час грози грім дзвінкий - до зливи, глухий - до слабкого і недовгого дощу.
  • Якщо день ясний і спекотний, то буде хороший урожай зернових.
  • Домашня худоба не хоче виходити на випас - скоро погода зіпсується.

Також раніше ми писали Немов палає. У Дніпрі сьогодні неймовірно красиве небо (фото)