Наш янгол. Під Бахмутом загинула бойовий медик Яна Рихліцька (Фото)

Під час евакуації поранених під Бахмутом загинула волонтерка, військовослужбовий, бойовий медик 93-ї бригади "Холодний Яр" Яна (“Яра”) Рихліцька. Їй було 29 років. Про трагедію повідомили близькі та рідні Яни, передає Дніпровська панорама.

До війни Яна працювала у страховій компанії. Після вторгнення займалася волонтерством, допомагала цивільним і військовим. Потім добровільно пішла у ЗСУ, була медикинею у стабілізаційному пункті Бахмута.

Стабілізаційний пункт – це місце, де поранених, витягши з поля бою, перев'язують і готують до довгої дороги до медиків. Щоб дожили. Потік поранених, який був на Бахмуті я навіть осягнути не можу. Але коли я спитала "як вони", (Яна – ред.) відписала: "поки весело, цілі" . За кілька годин до того, як їх медична евакуаційна автівка потрапила під обстріл", – пише подруга Яни Тетяна Зенарт.

У всіх тактичних медиків, інструкторів з тактеду та бійців, яким вона допомогла, це чорний день. Помстимося. Спокійно, з холодною люттю всередині, робимо свою справу", – пише волонтер Валерій Багинський.

Яна менше місяця не дожила до свого 30-річчя (народилася 2 квітня 1993 року).

Не можу повірити, що тебе немає. Що ти вже не напишеш ще один пост, як завершила черговий збір, когось врятувала, щось доставила, або про те, яких чудових людей ти зустріла. Що не пожартуєш гостро, але чесно, як вмієш тільки ти. Що ми не зберемось після перемоги, щоб відсвяткувати закінчення цього пекла, що не будемо грати в настолки, кататись на вєліках та розмовляти про відмінності характеру твоїх котів.
Я навіть не можу уявити, як багато болі та смерті ти бачила. Як багато ти зробила, щоб їх в нас було менше.
Як не можу уявити, скільки суперздібностей ти відкрила в собі, поки інші ховались та тікали. Шкода, що серед них не було безсмертя”, – написала Анастасія Бочерова.

Побратими парамедикині опублікували фото снаряду, на якому написано:

За Яру з Холодного Яру".

Нагадаємо, раніше ми писали: Осиротіла шахтарська родина. У Луганській області загинув боєць із Дніпропетровщини