НБУ випустить пам’ятну медаль «Сержантський корпус» (фото)

Пам’ятна медаль «Сержантський корпус» присвячена сержантському і старшинському складу Збройних Сил України та є відзначенням їхнього подвигу та титанічної щоденної роботи із забезпечення боєздатності військ. Презентація медалі відбулася напередодні Дня сержанта Збройних Сил України, який п’ятий рік поспіль відзначають 18 листопада, за участі голови Національного банку Андрія Пишного та Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на НБУ.

На аверсі медалі розміщено гасло сержантів і старшин Збройних Сил України: «Слідуй за мною! Роби як я!», в центрі зображено українського сержанта-лідера, який веде за собою солдатів у бій.

медаль НБУ

На реверсі медалі розміщено написи: «Сержантський корпус Збройних Сил України», девіз сержантського і старшинського складу Збройних Сил України – «Честь, відданість, відповідальність, професіоналізм» (по колу), а також зображено символіку Сержантського корпусу та стилізований тризуб, що використовується Збройними Силами України.

медаль НБУ

Пам’ятна медаль «Сержантський корпус» виготовлена з нейзильберу. Її дизайн розробили дизайнери Тетяна Балута та Олександра Кучинська. Скульптор – Володимир Дем’яненко.

Наклад – до 200 000 штук.

З 17 листопада медалі реалізовуватимуться в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ, а також у банках-дистриб’юторах Національного банку.

Нагадаємо, раніше ми писали: Мітинги "за все добре" у воєнний час: хто і навіщо качає країну