Не 1200 грн за кг. У Дніпрі на ринках з'явилась перша черешня (фото)

У Дніпрі на ринках з`явилась перша черешня. Ціни дійсно високі, але не настільки, як у століці. Буквально на тому тижні у соцмережах та у ЗМІ тільки ледачий не згадував про черешні, які у Києві коштували 1200 грн за кг. Скільки коштує черешня в Дніпрі та які прогнози у експертів, цікавився кореспондент Дніпровської панорами.

Прогнози на черешню оптимістичні

Однак аграрні експерти заспокоюють, що все нормалізується, і астрономічні цінники скоро щезнуть. Звичайно, дешево ягоди коштувати цього року не будуть, але дозволити собі придбати їх хоча б кілька разів за сезон зможе кожен.

Хорев

Щодо черешні, Хорев нагадує, торік сезон в Україні розпочався в перших числах червня. Тоді партії української черешні дрібної, ранніх сортів, продавались 50-70 гривень за кілограм.

Звідки у нас черешня

Імпортна черешня з Туреччини і Іспанії реалізовувалась у діапазоні 220-280 гривень. Однак, як зазначає експерт, гуртових партій імпортної черешні наприкінці травня минулого року в Україні не було через стрімкий виїзд основних споживачів ягід – жінок та дітей. Також суттєвим фактором стали логістичні складнощі на кордоні з Україною, бо в той час на кордоні пріоритет надавався гуманітарній допомозі і озброєнню.

Зараз на гуртових ринках України пропонується черешня з Узбекистану від 220 грн за кг, Туреччини -  від 300 грн за кг та Іспанії - від 450 грн. На роздрібних ринках продавці ще розпродають черешню з минулих партій і продовжують утримувати цінники 750-800 грн, - пояснює Олександр Хорев.

Але, як зазначає експерт, це питання кількох днів, і ціни на перші кісточкові будуть й надалі стрімко йти вниз. Що стосується української черешні ранніх сортів з південних територій України, які не є окупованими, то там вона очікується  ближче до початку літа.

Які ціни на черешню в Дніпрі

Цієї неділі на ринку по вулиці Робочій, на черешню на полуницю були ось такі ціни. Наприклад, за полуницю просили від 100 до 140 грн за кг. Асортимент на ягоду чималий, а ось черешні було дуже мало, та й коштувала вона значно дорожче - 250 грн за кг. Ціни кусаються, але не на стільки високі, як у Києві - не 1000 та не 1200 грн за кг.

Продавці кажуть, що черешня місцева, нікопольська, не червива, проте, охочих поласувати ягодою не так багато, як полуницею.

клуб

Джерело - kp.ua

Нагадаємо, раніше ми писали

Яка ситуація на ринках Дніпра та області з овочами борщового набору (Відео)