Кілька років тому ціна на цю крупу била всі рекорди, її брали навіть ті, хто ніколи не купляв. У Дніпрі впали ціни на пшоно

Як і прогнозували експерти, цієї осені у Дніпрі продовжують дешевшати деякі види круп. Дніпровська панорама неодноразово писала про те, що ціна на гречку продовжує знижуватися, проте подешевшала не лише вона.

Так, сьогодні в магазинах впала ціна на пшоно, пшеничну та ячну крупу.

Пшоно

Сьогодні на полицях магазинів цієї крупи – в достатку від різних виробників. Кілограм найдешевшого пшона коштує 19 гривень. Така вартість пов'язана з добрим урожаєм цього року.

ціни на пшоно Дніпро
Однак ще кілька років тому, ще до повномасштабної війни, ситуація була іншою - через неврожай і великий попит на експорт цієї крупи в магазинах України вона була в дефіциті, а ціна на неї була вдвічі вищою, ніж зараз (42 гривні за кіло).
На щастя, незважаючи на всі складнощі, пов'язані із сільгоспроботами в наш час, ціна на "бабусину крупу" повернулася на нормальний рівень і перестала відлякувати покупців.

Пшеничка, ячка та рис

Янява крупа продається по 11,40 грн. за кг.

ціни на ячку Дніпро
Пшеничка – і того дешевше. На сьогодні її вартість 10,90 грн. за кіло.

ціни на пшенічку Дніпро
До того ж, як і у разі гречки, багато магазинів оголосили акції на ці товари.
На жаль, не дешевшає лише рис. Сьогодні його ціна стартує від 46 грн. за кіло (небрендований, непропарений) і залишається незмінною вже кілька місяців. Експерти стверджують, що його здешевлення покупцям чекати не варто.

Також раніше ми писали Підбираються до позначки 70 гривень: актуальні ціни на яйця у Дніпрі (фото)