“Не міг поворухнути рукою, а зараз підіймаю 5 кг”: як у реабілітаційному центрі Дніпра ставлять на ноги військових після важких поранень

Дмитро, воїн ЗСУ з Дніпра, отримав важке поранення руки на війні. Хірурги змогли врятувати кінцівку, але вона була в дуже поганому стані. Дмитро переніс реабілітацію в міському реабілітаційному центрі Дніпра, і завдяки цьому зараз може знову тримати чашку кави, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на міську раду.

Дмитро розповів, що в нього були відірвані два пальці, розірвана кисть, а ліва рука була повністю перебита. Після евакуації його прооперували в Новомосковську, де він пробув два місяці. Потім Дмитра перевели в Дніпро, де він продовжив реабілітацію.

Рука була, м’яко кажучи, не в дуже гарному стані, навіть візуально. До неї не можна було доторкнутися, бо було боляче. Тому ми першочергово працювали над зниженням чутливості. Заняття проходять щодня. Я бачу реальний результат. Зараз кінцівка у відносно нормальному стані. Усі, хто бачив мою руку до реабілітації і зараз, взагалі не вірять, що таке можливо, – ділиться Дмитро.

Ерготерапістка Анжела розповіла, що Дмитро мав гіперчутливість після отриманої травми. Він не дозволяв торкатися руки, не міг нічого нею брати. Фахівці центру почали з того, що Дмитро змушений був весь час носити рукавицю. Це в комплексі з вправами допомогло долати чутливість.

Дмитро показує дуже гарний результат, він дуже вмотивований. Зараз він може принести кави, відчинити двері, по дому щось робить, травмованою рукою може підняти до 5 кг. Але, звичайно, попереду ще багато роботи, – говорить Анжела.

Дніпровський реабілітаційний центр є одним із найпотужніших в Україні. У ньому працює мультидисциплінарна команда, яка складається з лікарів фізичної реабілітації, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, логопедів, психологів. Вони щодня роблять неможливе для наших оборонців після важких поранень.

Також раніше ми писали Колишня бізнесвумен з Дніпра стала героїнею ППО