Не відкривайте їм: найстрашніші легенди, пов'язані з вхідними дверима

На відміну від сучасних людей, наші предки сприймали житло як фортецю, місце сили та безпеки. І, відповідно, вхідні двері виконували не просто функцію захисту від зовнішнього світу, а як своєрідний портал, що з'єднує цей світ із потойбічним. Тому саме з цим предметом було пов'язано найбільше прикмет та забобонів, про деякі вам розповість Дніпровська панорама.

  • Привиди та духи: якщо ви чуєте дзвінок чи стукіт у двері, але там нікого немає, то не поспішайте відчиняти. Наші пращури вірили, що таким чином у будинок може проникнути нечиста сила, яка принесе вам (і вашим близьким) великі неприємності.
  • Замикати на ніч вхідні двері повинен лише господар будинку. Якщо це робить хтось із гостей, то чекайте неприємностей, сварок та розбірок. Також не варто ставити ліжко поруч із дверима, укладати гостей на ніч біля дверей та спати «ногами до виходу». Це все обіцяє великі неприємності та втрати.
  • Коли ви їдете надовго з дому (наприклад, у відрядження), то перевірте, щоб усі вікна та двері були щільно зачинені. Вважається, що таким чином ви зможете захиститися від пліткарів та заздрісників, які намагаються зірвати ваші плани.
  • Загадкові звуки та стуки: розповіді про таємничі стуки, звуки або голоси, що долинають із вхідних дверей, можуть створювати атмосферу таємничості та страху.
  • Історії про загадкових відвідувачів: у деяких легендах люди розповідають про те, що за вхідними дверима з'являються загадкові відвідувачі або істоти, які можуть принести із собою щось дивне чи жахливе.

Читайте також: Не ходіть у темні місця: чого не можна робити напередодні Хеллоуїна