Не вірив, доки не перевірив. Підживлення для помідорів з молока та йоду

Ви чули колись, що помідори потрібно "поїти" молоком. Це просте і недороге підживлення помідорів збільшує кількість зав'язей в рази. Воно також захистить рослини від хвороб, прискорить дозрівання плодів. Томати стануть більш цукристими, більшими, повідомляє Дніпровська панорама.

Особливо ефективно вирощувати за такою системою помідори за несприятливих умов, коли кущі цвітуть, але зав'язі практично немає.

Позакореневе підживлення (обприскування) у тандемі з правильним поливом краще засвоюється рослинами, а також полегшує догляд та скорочує витрату препаратів.

Склад позакореневого підживлення помідорів.

  • 9 літрів води
  • 1 літр молока будь-якої жирності
  • 0,5 чайної ложки борної кислоти
  • 10 крапель йоду

Борну кислоту розчиняють окремо у склянці теплої води, а потім вже додають в обприскувач до решти інгредієнтів. Вона дуже ефективна у боротьбі з фітофторою, сприяє утворенню великої кількості зав'язі. Також борна кислота перешкоджає обсипанню квіток та плодів, захищає їх від гниття при надлишку вологи.

Особливо важливо обприскувати томати цим складом при вирощуванні у відкритому ґрунті та дощове літо з нестійкою погодою, різкими перепадами температур. Обробка борною кислотою з молоком та йодом покращує смак плодів, робить їх солодшими. А ще помідори швидше почнуть дозрівати.

помидоры

Ознаки нестачі бору у помідорів

  • Верхнє листя жовтіє і скручується.
  • Листя стає дрібним, деформується.
  • Верхівки поступово в'януть та відмирають.
  • Мало квіток та зав'язі.
  • Велика кількість пустоцвітів.

Йод також є важливим мікроелементом для томатів. Після застосування йоду набагато раніше відбувається дозрівання томатів, знижується ймовірність зараження фітофторою та кореневою гниллю.

Періодичність обприскування

Перша – під час утворення бутонів.

2 підживлення проводиться у період масового цвітіння.

3 рази обприскати щойно почнуть зав'язуватися плоди.

Обробку помідорів краще проводити вранці або ввечері або в похмуру погоду. У жодному разі ні в сонячну погоду, оскільки рослини отримають сильний опік.

При повторному обприскуванні розподіляйте розчин на верхнє листя та бутони, нижню частину рослин можна не чіпати. Бор має властивість накопичуватися в пагонах, тому обприскуємо тільки нове листя та бутони.

Нагадаємо, раніше ми писали: Підгодуйте огірки цим засобом і зав'язь дивуватиме гронами