Не встигаю його готувати. Тертий пиріг із сиром
Пісочне тісто з сирною начинкою - це класичне і вдале поєднання для солодкої здоби. Пиріг виходить дуже ніжним, м’яким. Про це повідомляє Дніпровська панорама.
Інгредієнти для тіста
- Борошно – 200 г
- Вершкове масло – 70 г
- Цукор – 50 г
- Жирні вершки – 20 мл
- Яйце – 1 шт.
- Розглядач – 1 ч. л.
Інгредієнти для начинки
- Сир - 200 г
- Вершки - 40 мл
- Цукор - 50 г
Приготування
Холодне масло натерти на борошно. Перетерти пальцями до однорідності. Всипати розпушувач та цукор. Втрутити яйце і вершки будь-якої жирності, вимісити і прибрати в морозильник на годину.
Начинка: сир з'єднати з вершками та цукром.
Духовку розігріти до 180 градусів. Дно форми діаметром 18-20 см вистелити пергаментом або змастити олією. Половину тіста натерти на великій тертці у форму, зверху розподілити сир і натерти залишок тіста. Відправити на півгодини до розігрітої духовки, до готовності. Охолоджений пиріг звільнити від форми і посипати цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати гарбузові оладки на сніданок.