Не встигаю його готувати. Тертий пиріг із сиром

Пісочне тісто з сирною начинкою - це класичне і вдале поєднання для солодкої здоби. Пиріг виходить дуже ніжним, м’яким. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Інгредієнти для тіста

  • Борошно – 200 г
  • Вершкове масло – 70 г
  • Цукор – 50 г
  • Жирні вершки – 20 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Розглядач – 1 ч. л.

Інгредієнти для начинки

  • Сир - 200 г
  • Вершки - 40 мл
  • Цукор - 50 г

Приготування

Холодне масло натерти на борошно. Перетерти пальцями до однорідності. Всипати розпушувач та цукор. Втрутити яйце і вершки будь-якої жирності, вимісити і прибрати в морозильник на годину.

Начинка: сир з'єднати з вершками та цукром.

Духовку розігріти до 180 градусів. Дно форми діаметром 18-20 см вистелити пергаментом або змастити олією. Половину тіста натерти на великій тертці у форму, зверху розподілити сир і натерти залишок тіста. Відправити на півгодини до розігрітої духовки, до готовності. Охолоджений пиріг звільнити від форми і посипати цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати гарбузові оладки на сніданок.