Ніжний шоколадний торт "Ескімо": рецепт, який зробить вас щасливим
Торт "Ескімо" - це ніжний, шоколадний торт з повітряним кремом і шоколадною глазур'ю. Він ідеально підходить для святкового столу або просто для того, щоб порадувати себе і своїх близьких. Про це повідомляє Дніпровська панорама.
Інгредієнти
- Яйця - 4 шт
- Цукор - 180 г
- Вода - 100 мл
- Мука - 130 г
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Какао - 2-3 ст. л.
Крем
- Яйця - 2 шт
- Цукор - 60 г
- Сгущене молоко - 0,5 склянки
- Ваніль
- Мука - 3 ст. л.
- Молоко - 250 мл
- Масло вершкове - 250 г
Для просочення
- Молоко - 200 мл
- Цукрова пудра - 2 ст. л.
Глазур
- Какао - 3 ст. л.
- Цукор - 3 ст. л.
- Сметана - від 3 до 5 ст. л.
- Масло вершкове - 50 г
Приготування
- Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо окремо від жовтків. Жовтки збиваємо 5-6 хвилин, потім додаємо половину цукру і збиваємо до повного розчинення цукру. Білки збиваємо до стійких піків, потім в кілька прийомів додаємо цукор і збиваємо до пишної маси.
- У збиту масу жовтків додаємо воду і перемішуємо. Потім, не припиняючи збивати, тонкою цівкою додаємо білки.
- У отриману масу просіваємо муку, розпушувач і какао. Перемішуємо до однорідної маси.
- Виливаємо тісто в форму діаметром 22 см, застелену пергаментом. Випікаємо 30 хвилин.
Готуємо крем
- У сковороду з товстим дном кладемо яйця, цукор, ваніль, сгущене молоко і муку. Перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. Поступово додаємо молоко, постійно помішуючи.
- Коли маса стане однорідною, ставимо на середній вогонь і варимо, помішуючи, до загустіння.
- Готовий крем збиваємо блендером до однорідності.
- Даємо крему повністю охолонути.
- Коли корж охолоне, розрізаємо його на два коржа.
- Приготуємо просочення. У склянку молока додаємо столову ложку цукрової пудри і перемішуємо.
- Коржі просочуємо молоком.
- Збираємо торт. На нижній корж викладаємо крем, потім кладемо верхній корж.
- Відправляємо торт в холодильник на 2-4 години, щоб він добре просочився.
Готуємо глазур
- У каструлю з товстим дном кладемо какао, цукор, вершкове масло і сметану. Ставимо на вогонь і варимо, помішуючи, до однорідної густої маси.
- Готову глазур охолоджуємо. Остиглу помадку наносимо на весь торт
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат “Українська красуня” - чудову альтернативу знайомим "Мімозі" та "Олів’є".