Ніжний шоколадний торт "Ескімо": рецепт, який зробить вас щасливим

Торт "Ескімо" - це ніжний, шоколадний торт з повітряним кремом і шоколадною глазур'ю. Він ідеально підходить для святкового столу або просто для того, щоб порадувати себе і своїх близьких. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Інгредієнти

  • Яйця - 4 шт
  • Цукор - 180 г
  • Вода - 100 мл
  • Мука - 130 г
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Какао - 2-3 ст. л.

Крем

  • Яйця - 2 шт
  • Цукор - 60 г
  • Сгущене молоко - 0,5 склянки
  • Ваніль
  • Мука - 3 ст. л.
  • Молоко - 250 мл
  • Масло вершкове - 250 г

Для просочення

  • Молоко - 200 мл
  • Цукрова пудра - 2 ст. л.

Глазур

  • Какао - 3 ст. л.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Сметана - від 3 до 5 ст. л.
  • Масло вершкове - 50 г

Приготування

  • Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  • Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо окремо від жовтків. Жовтки збиваємо 5-6 хвилин, потім додаємо половину цукру і збиваємо до повного розчинення цукру. Білки збиваємо до стійких піків, потім в кілька прийомів додаємо цукор і збиваємо до пишної маси.
  • У збиту масу жовтків додаємо воду і перемішуємо. Потім, не припиняючи збивати, тонкою цівкою додаємо білки.
  • У отриману масу просіваємо муку, розпушувач і какао. Перемішуємо до однорідної маси.
  • Виливаємо тісто в форму діаметром 22 см, застелену пергаментом. Випікаємо 30 хвилин.

Готуємо крем

  • У сковороду з товстим дном кладемо яйця, цукор, ваніль, сгущене молоко і муку. Перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. Поступово додаємо молоко, постійно помішуючи.
  • Коли маса стане однорідною, ставимо на середній вогонь і варимо, помішуючи, до загустіння.
  • Готовий крем збиваємо блендером до однорідності.
  • Даємо крему повністю охолонути.
  • Коли корж охолоне, розрізаємо його на два коржа.
  • Приготуємо просочення. У склянку молока додаємо столову ложку цукрової пудри і перемішуємо.
  • Коржі просочуємо молоком.
  • Збираємо торт. На нижній корж викладаємо крем, потім кладемо верхній корж.
  • Відправляємо торт в холодильник на 2-4 години, щоб він добре просочився.

Готуємо глазур

  • У каструлю з товстим дном кладемо какао, цукор, вершкове масло і сметану. Ставимо на вогонь і варимо, помішуючи, до однорідної густої маси.
  • Готову глазур охолоджуємо. Остиглу помадку наносимо на весь торт

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат “Українська красуня” - чудову альтернативу знайомим "Мімозі" та "Олів’є".