Їх більше ніхто ніколи не бачив: найжахливіші випадки зникнення людей у світі

Загадкові зникнення людей — це явище, яке хвилює людство протягом століть. Щороку у світі зникає безвісти тисячі людей. Деякі з них находять, інші ж залишаються зниклими назавжди. Дніпровська панорама розповість найзагадковіші історії з усього світу про містичні зникнення людей, які не дають спокою по цей день. 

Зникнення екіпажу корабля "Марія Целеста"

regnumpicture152010258950244normal

У 1872 році американський корабель "Марія Целеста" був знайдений безлюдним в Атлантичному океані. На борту не було ні людей, ні вантажу, ні будь-яких ознак того, що сталося з екіпажем. Корабель був в хорошому стані, і на його палубі не було жодних ознак насильства. Корпус корабля не був пошкоджений, і всі шлюпки були на місці.

Слідство не змогло встановити причину зникнення екіпажу. Деякі експерти вважають, що вони могли бути вбиті бунтівними матросами. Інші вважають, що вони могли бути жертвами урагану або іншого природного катаклізму.

Діти Бомонт: пішли на пляж та не повернулися

BeaumontChildren

День 26 січня 1966 року став трагедією для сім'ї Бомонт. Троє дітей — Джейн, Арна і Грант зникли безвісти на пляжі Гленельге (Австралія). Ця історія досі залишається загадкою, і ніхто не знає, що сталося з дітьми.

Вони були звичайними австралійськими дітьми. Джейн було дев'ять років, Арні — сім, а Грантові — чотири. Вони жили в Аделаїді, і 26 січня їхні батьки, Джим і Нєнси, відправили їх на пляж Гленельге. Діти вирушили на автобусі о 10 ранку, а ось додому вони так і не повернулися....

Батьки почали хвилюватися, коли діти не прийшли додому до обіду. Вони розшукали всіх, хто їх бачив, але ніхто не зміг дати жодної інформації про те, що сталося з дітьми. Батьки подали заяву в поліцію, і розшуки дітей розпочалися по всій країні. Однак усі спроби знайти хоча б найменший слід дітей були безрезультатними.

Поліція розглянула різні версії того, що могло статися з дітьми. Одна з них полягала в тому, що вони могли потонути, але тіла дітей так і не були знайдені. Інша версія полягала в тому, що вони могли бути викрадені. У цьому ж році в Аделаїді було затримано чоловіка, який відповідав опису, того, кого бачили поруч з дітьми на пляжі. Однак не було жодних доказів того, що він мав відношення до зникнення дітей.

Ще одна загадкова деталь у цій справі —  поведінка дітей, помічених у кондитерській Венцелі. Тут вони купили кілька пирогів і торт, розплачуючись купюрою в один фунт, хоча, як стверджувала їх мати, вона дала на витрати вісім шилінгів та шість пенсів.

Зникнення групи туристів у лісі Аокигахара

1597

Ліс Аокигахара, розташований на північному заході від підніжжя гори Фудзі на японському острові Хонсю, відомий як "ліс самогубців". Щороку в цьому лісі зникають десятки людей, і більшість із них так і не знаходять. У 1985 році в лісі Аокигахара зникла група туристів з Канади. У групі було п'ять осіб, і всі вони були досвідченими туристами.

Слідство не змогло встановити причину зникнення групи. Деякі експерти вважають, що вони могли заблукати в лісі та загинути від голоду або холоду. Інші вважають, що вони могли бути вбиті або стали жертвами містичних сил.

Різдвяна трагедія: загадкове зникнення п'яти дітей

дети

Різдвяна ніч 1945 року стала трагедією для сім'ї Соддер. П'ятеро дітей - Морис, Марта, Луїс, Дженні і Бетт - зникли безвісти в ніч з 24 на 25 грудня. Ця історія досі залишається загадкою, і ніхто не знає, що сталося з дітьми

Близько опівночі мати Соддер прокинулася від гучних звуків. Вона виглянула у вікно і побачила, що будинок горить. Батьки намагалися дістатися до дітей, які були на верхньому поверсі, але пожежа швидко поширилася. Коли пожежники прибули на місце, будинок вже був повністю охоплений вогнем. Рятувальники не знайшли в будинку жодних слідів дітей. Батьки Соддер були в розпачі. Вони вважали, що хтось викрав дітей і підпалив будинок, щоб замести сліди злочину.

Поліція розслідувала справу, але так і не змогла знайти жодних доказів того, що діти були викрадені. Слідство було закрите, а справа залишилася загадкою.

У 1968 році батьки Соддер отримали поштову посилку, в якій була фотографія молодого чоловіка. На звороті фотографії була підписана: «Луїс Соддер». Батьки Соддер були впевнені, що це їхній син, який вижив. Однак експертиза встановила, що на фотографії зображений інша людина.

Читайте також: Які жахливі істоти живуть поруч із нами: найстрашніші українські легенди