Ні яйця, ні молока в тісто не треба. Швидкі пиріжки на сковороді, їси і відірватись не можна

Тісто на окропі для пиріжків - це справжня паличка-виручалочка для господині, яка хоче порадувати домашніх смаколиками. Можна обійтись без молока та без яєць в тісто, зате яка смакота. Не наїсишся! І готується так швидко, що не треба годинами стояти на кухні біля плити. Записуйте та зберігайте рецепт, таким рецептом з Дніпровською панорамою поділилась наша постійна читачка Зоя Федорівна. Жінка розповіла, що її онуки люблять ці пиріжки і називають бабусиними.

Рецепт тіста для пиріжків з капустою на кип'ятку та дріжджах

Інгредієнти для тіста:

4 склянки борошна

1/2 склянки кип'ятку

1ст. теплої води

1 яйце (за бажанням)

1 чайна ложка солі

1/2 чайної ложки цукру

1 чайна ложки дріжджів. Краще живі, грамів 25-30.

Інгредієнти для начинки:

500 г білокочанної капусти

1 морквина
1 цибулина
1 зубчик часнику.

Квашена капуста за смаком.

Рослинна олія для жарки начинки з капусти та для жарки пиріжків. 

Насмажити капусту на сковороді за смаком. Це може бути суміш квашеної та свіжої капусти у тій пропорції, яку захочете.

Приготування:

Борошно просійте в миску. У центрі борошна зробіть поглиблення. У поглиблення вбийте яйце, додайте сіль, цукор і дріжджі.
Поступово вливайте кип'яток, перемішуючи тісто ложкою. 

Коли тісто стане густим, перемішуйте його руками. Додайте теплу воду, борошно. вимішуйте. 

Якщо боєтесь експериментувати з поглибленням на столі, як робить наша читачка, то просто замісіть тісто у мисці.

Тісто має бути м'яким і еластичним.

Загорніть тісто в харчову плівку і залиште в теплому місці, поки воно не зійде. Хвилин на 10-15.

Після того, як тісто підійде, сформуйте з нього пиріжки з начинкою.

Смажте пиріжки на розігрітій олії з двох сторін до золотистого кольору.

Смачного!