Нові правила для отримання тарифу на електроопалення: детальна інструкція

Опалювальний сезон наближається, а разом з ним – важливі зміни для споживачів електроенергії, особливо тих, хто використовує електроопалення. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Постановою Кабінету Міністрів України від 31 травня 2024 року внесено зміни до правил отримання зниженого тарифу на електроенергію для домогосподарств з електроопаленням. Щоб розібратися у всіх нюансах і не допустити помилок при оформленні документів, радимо уважно ознайомитися з цією інформацією.

Що потрібно знати

  • Що вважається електроопаленням? Це опалення, здійснюване за допомогою електроприладів, встановлених відповідно до проектної документації.
  • Які документи підтверджують наявність електроопалення? Це можуть бути технічний паспорт, акт обстеження електрообладнання, акт представника оператора системи розподілу або відмітка сервісного центру.
  • Куди звертатися? Якщо у вас немає необхідної відмітки в паспорті точки розподілу, зверніться до оператора системи розподілу, у вашому випадку – до ПрАТ "ПЕЕМ "Центральна енергетична компанія".
  • Які дії необхідно виконати? Для підтвердження наявності електроопалення і отримання зниженого тарифу, вам потрібно виконати ряд дій, детально описаних в алгоритмі, розробленому відповідними державними органами.

Чому важливо правильно оформити документи


Від правильності оформлення документів залежить можливість отримання вами зниженого тарифу на електроенергію в опалювальний період. Неправильно оформлені документи можуть призвести до відмови у наданні такого тарифу.

Де знайти детальну інформацію

Більш детальну інформацію про нові правила отримання тарифу на електроопалення, а також алгоритм дій для споживачів можна знайти на офіційних сайтах відповідних державних органів та оператора системи розподілу.

Також раніше ми писали Де в Дніпрі на цьому тижні відключать газ (адреси)