Обов'язково зробіть це із тюльпанами після цвітіння. Наступного року вони здивують вас своєю красою

Тюльпани стали для мешканців Дніпра одними з найпопулярніших та найулюбленіших квітів весни. Їх існує сотні видів, і вони зачаровують своєю красою. Але період тюльпанів триває не так довго, як би нам того хотілося. Щоб зберегти квіти наступного року, потрібно знати, як доглядати тюльпани після цвітіння. Саме в цей момент потрібно подбати про рослини, щоби наступного року вони випустили ще більше бутонів, пише Дніпровська панорама.

Для початку потрібно прибрати старе стебло. Квітка витрачає на неї багато сил та корисних речовин. Дочекайтесь, поки пелюстки обпадуть і зрізайте його секатором чи ножицями.

Після цього два тижні активно поливайте рослину та підживіть добривами з калієм та фосфором. Якщо у вас сортові тюльпани, викопуйте цибулини із землі не раніше кінця червня. Огляньте посадковий матеріал і добре просушіть, перш ніж прибирати на зберігання.

Якщо ж квіти звичайні, їх можна залишити у землі. Але згодом варто посадити їх на металеву сітку, щоб цибулини не опускалися глибоко в ґрунт і не втратили своїх характеристик.

Справа в тому, що щороку кожна цибулинка обростає чотирма-сімома дітками, які харчуються за рахунок материнської цибулини. Якщо ви хочете щорічно насолоджуватися цвітінням тюльпанів, потрібно давати цибулинам відпочинок та своєчасно відокремлювати від них дітки. Крім того, цибулини, які не викопують роками, поступово йдуть у ґрунт все глибше і глибше, і паростку стає все важче пробиватися крізь товщу землі. Саме з цих причин садівники викопують цибулини тюльпанів після цвітіння, упорядковують їх і знову висаджують восени.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі побачили паркан палацу "скляної королеви" (фото)