Одіозна родина Мішалових та «Конкорд банк» залякують українські ЗМІ

Родина Мішалових і «Конкорд банк» намагаються залякати журналістів і затягати їх по судах? До редакції «СтопКору» надійшов лист від відділу маркетингу «Конкорд банку», в якому останній в ультимативній формі вимагає видалити з сайту інформацію, що міститься у матеріалі «Котельні-привиди: у Дніпрі активісти «відсвяткували» третю річницю корупційної схеми ексчиновника Мішалова.

Про це кореспондент "ДП" дізнався на сайті Вибір.

Нагадаємо, матеріал, який так не сподобався банку, фактично є репортажем з акції під стінами Дніпровської міської ради, що відбулась 11 жовтня цього року. Тоді активісти ГО «Стоп корупції» встановили біля мерії символічний меморіал на честь «святкування дня народження» корупційних схем, організованих екссекретарем Дніпровської міської ради В’ячеславом Мішаловим та членами його родини.

Нагадаємо, як з’ясували журналісти «СтопКору», які провели масштабне розслідування довкола подій, що загрожують школам міста-мільйонника «льодовиковим» періодом , ще у 2016 році Дніпровська міська рада вирішила встановити 22 твердопаливні котельні в школи й садочки міста. Вартість кожної мала становити майже 1,5 млн грн. Загальна сума проєкту склала 33 мільйони гривень.

У 2016-2017 роках голова Держенергоефективності Сергій Савчук називав Дніпропетровщину «взірцем для наслідування усім містам на шляху до енергонезалежності та економічного процвітання», а в місцевій ОДА звітували: за два роки переведено на твердопаливні котли три десятки котелень у садках, школах та медичних установах. 

Компанією, що взялася «зігрівати Дніпро» і зайнятись котельнями, стало ТОВ "Альтернативні енергоресурси": саме ця компанія виграла у 2016-му тендери, пов’язані з опаленням, на суму 11,8 млн грн, у 2017-му – на 16,4 млн грн, у 2018-му – на 23,4 млн грн, та у 2019-му – вже майже на 23,5 млн грн.

Наразі засновниками ТОВ «Альтернативні енергоресурси» вказані жителька Павлограда Людмила Дружиниська та австрійська фірма «APS Power Technology GmbH», а кінцевим бенефіціарним власником зазначено ТОВ «АПС ПАУЕР ТЕХНОЛОДЖІ ГМБХ» (засновник: Олег Спиридонов, Латвія).

Утім, як виявили розслідувачі видання «Наші гроші», APS Power, зокрема, належить іншій австрійській фірмі – «Concord engineering gmbh». А ТОВ «Альтернативні енергоресурси» до травня 2014 року мало іншу назву – ТОВ «Фрітемп», і першими власниками фірми через ТОВ «Проєктно-конструкторське-технологічне бюро «Конкорд» були Сергій Довгалюк і Олена Сусідка-Мішалова.  

До речі, саме Олена Віліївна Сусідка – колишня дружина екссекретаря Дніпропетровської міськради В’ячеслава Мішалова. Разом із сестрою Юлією вона є співзасновницею «Конкорд банку». В інтерв’ю «Економічній правді» у 2018 році пані Олена розповіла: почала працювати у фінсекторі ще в ранніх 90-х. Тоді вона скуповувала акції українських підприємств і перепродавала іноземцям. А сьогодні разом із сестрою керує невеликим дніпровським банком.

За дивним збігом обставин, саме АТ «АКБ «Конкорд» відкрив кредитну лінію для фінансування твердопаливних котелень, про що навіть було повідомлено на офіційній сторінці фінансової установи.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли

На Днепропетровщине сделали важное обращение к Зеленскому