Огірки, що переросли, більше не викидаю. Найкраща заготівля на зиму: для Олів'є, Вінегрету та Розсольника

Крім маленьких акуратних огірків, на городі або в супермаркетах та на ринках можна побачити плоди значних розмірів. Що з ними робити? Не викидати ж. Давайте спробуємо такі красені замаринувати. Такі огірки багато господинь, як правило, вважають марними в господарстві. Їх не можна покласти у банку для маринування. Проте є рецепт заготівель для страв на зиму, в якому фігурують великі нестандартні огірки. Записуйте рецепт від Дніпровської панорами.

Інгредієнти для маринування огірків:

Сіль - 70 г;
Цукор - 50 г;
Оцет 9% - 70 мл;
Кріп - пучок;
Часник;
Чорний перець;
Перець запашний;
Лавровий лист;
Листя хрону;
Огірки.

Приготування маринованих огірків:

Видаляємо в огірків плодоніжки та нарізаємо невеликим кубиком. У стерилізовані сухі банки на дно викладаємо листом хрону, кріп.

Ділимо кожен зубчик часнику надвоє, у банки викладаємо по одному розділеному зубчику. На одну банку 0,5 літра кладемо по 5 горошин чорного та запашного перцю, по лавровому листку.

Викладаємо у банки нарізані кубиками огірки. Злегка утрамбовуємо огірки в банках, а потім заливаємо окропом.

Накриваємо банки стерилізованими кришками та залишаємо на 20 хвилин. Далі виливаємо воду в каструлю, на літр рідини висипаємо сіль та цукровий пісок.

Доводимо розсіл до кипіння, вливаємо оцет. Розподіляємо розсіл по банках, заливаємо до країв. Після цього банки щільно закриваємо кришками.

Перевертаємо банки дном нагору і накриваємо щільною тканиною.

Нагадаємо, раніше ми писали

Звичайні більш не готую. Рецепт яблучних оладок