Окупований Бердянськ у листопаді 2023. Що відбувається у місті на Азовському морі (Ексклюзив)

Яке воно життя в тимчасовоно окупованому Бердянську сьогодні. Ексклюзивними кадрами з нашим кореспондентом поділились люди, які залишились там, допомагають тим, хто всім серцем чекає на ЗСУ та вірить, що це буде обов'язково. Без роботи, без спокійних снів, з ворогом в одному місті та вибухами, але з таким рідним Азовським морем, який зараз для тих, хто тут залишився, "справжній релакс, психолог та подружка, якій можна розповісти все, бо навіть рідна людина та сусід можуть здати оркам", повідомляє Дніпровська панорама.

У Бердянську випав перший сніг. У місті холодно та сиро, але думка, що окупація закінчиться і ми усі знов будемо разом, зігріває. Цей надпис на склі прочитають тільки українці, бердянці, які чекають своїх.

А тим часом у місті все рідше частіше можна зустріти тих, хто приїхав до курортного міста. І відризнити їх дуже просто. За розрізом очей, кольором шкіри та за вимовою, яку важко розібрати.

Бердянці повідомляють, що заборонили проїзд автівок на території медичного містечка. Також перекрито рух у багатьох районах міста. Чому? Про це ніхто не повідомляє, бо не вважає за потрібне.

Влітку кипіло тут життя. Але це було, немов у минулому житті. Повернути його хочемо усі ми...

А з водою, що біжить у Бердянську з крнів, справжня біда. Мало того, що її може не бути по кілька днів і тижнів, сьогодні вона у деяких районах міста має такий колір.

У більшій частині міста сьогодні відключення води. Але дали її такої якості, що бердянці навість не змогли зробити запас. Бердянці радять один одному не користуватись автономним опаленням та іншими побутовими приладами, які використовують воду, щоб не зіпсувати їх.

Окупанти радісно повідомляють, що у ГДК для бердянців сьогодні проводитиме майстер-класи… цирк із бурятії. Можна собі тільки уявити, як бердянці «оцінили» цю «дивовижну» нагоду, коли в тебе відібрали все і компенсували це безкоштовними курсами зі скакалкою та жонглюванням від бурятських циркачів, - пишуть бердянці у соцмережах. 

Небо. Бердянське небо. таке яскраве, недосяжне та неспокійне, як і думки та мрії тих, хто тут залишився та чекає...

Нагадаємо, раніше ми писали

У Дніпрі відкриваються безкоштовні курси з ПДР: як отримати водійське посвідчення без грошей