Оладки готую тільки такі, більше ніяких рецептів не визнаю. Ідеальні оладки на кефірі, запам'ятайте секрети

Оладки - це улюблена страва багатьох українців. Вони можуть бути солодкими або солоними, і їх можна подавати з різними начинками. Але як приготувати ідеальні оладки? Не завжди оладки у кулінарів виходять пишними та м'якими. Нерідко можна зустріти людей, які скаржаться на різні рецепти оладок. Можливо, варто розповісти про деякі хитрощі при приготуванні цієї нехитрої страви, повідомляє Дніпровська порадниця.

Ось кілька секретів, які допоможуть вам в цьому:

Використовуйте якісні продукти. Для приготування оладок найкраще використовувати свіжі яйця, молоко чи кефір та борошно. Також можна додати трохи вершкового масла або сметани для більш ніжного смаку.

Не перемішуйте тісто занадто довго. Якщо ви будете перемішувати тісто занадто довго, оладки будуть щільними та важкими.

Випікайте оладки на добре розігрітій сковороді. Якщо сковорода буде холодна, оладки будуть прилипати до неї.

Не перевертайте оладки занадто часто. Якщо ви будете перевертати оладки занадто часто, вони можуть розвалитися.

Хитрість №1.

Кефір для оладок повинен бути кімнатної температури і не дуже кислий. При холодному кефірі оладки не вийдуть такими м'якими, як багатьом хотілося б. Не важливо, якою жирністю буде кефір. Стежити варто лише за температурою. 

Хитрість №2.

Пишність та висота оладок залежить від того, наскільки густе тісто. Справа в тому, що через рідке тісто оладки не піднімаються. Варто регулювати цей момент за допомогою борошна. Додаємо борошно поступово і досягаємо помірної в'язкості.

Хитрість №3.

При додаванні соди до кефіру варто використовувати гашену соду. Інакше сода розм'якшуватиме білок і позбавить кефір кислотності, що позначиться на пишності виробів. При цьому додавати багато гашеної соди в тісто не можна. Інакше пишні оладки миттєво обпадуть і стануть плоскими.

Гасити соду треба в тісті, інакше реакція втрачає сенс. Не забуваємо залишати тісто на 10-15 хвилин, щоб клейковина встигла розбухнути.

Хитрість №4.

Не варто додавати в тісто багато яєць, інакше оладки будуть низькими. Аналогічна ситуація із цукром. Через карамелізації, цукор зробить тісто більш щільним, що позначиться на пишноті. Краще подавати оладки із солодкими начинками, наприклад, медом та варенням вже після приготування.

Хитрість №5.

Можна додавати олію в тісто. Це зробить оладки більш пишними та пористими. При цьому оладки не будуть вбирати в себе масло зі сковороди під час смаження.

Кілька важливих порад, які допоможуть приготувати ідеальні оладки:

Для солодких оладок можна додати цукор, корицю або інші спеції за смаком.
Для солоних оладок можна додати зелень, шинку, гриби або інші інгредієнти за смаком.
Оладки можна подавати з різними соусами, наприклад, сметаною, варенням, медом або соусом песто.
З дотриманням цих секретів ви зможете приготувати ідеальні оладки, які будуть смачними та апетитними.

Рецепт ідеальних оладок

Інгредієнти для оладок:

кефір - 500 мл;
борошно - 400 г;
сода - ч.л.;
цукор - ст.л.;
сіль - щіпка;
рослинна олія - ⅔ ст.л.

Приготування оладок:

У миску із теплим кефіром розбиваємо яйце, змішуємо компоненти. Висипаємо в кефір сіль, соду та цукор, перемішуємо до розчинення піщинок.

Висипаємо в кефір борошно поступово до досягнення в'язкої консистенції. Тісто має ліниво сповзати з ложки. Вливаємо в тісто олію, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хвилин.

У сковороді з невеликою кількістю олії обсмажуємо оладки. З другого боку обсмажуємо під кришкою.

Отримані оладки можна посипати цукровою пудрою.

Також підходить до оладок згущене молоко та джем.