Оселедець пряного посолу можна легко та швидко приготувати вдома за лічені хвилини. Простий рецепт

Оселедець пряного посолу можна легко та швидко приготувати вдома. Тим більше, свіжоморожена риба дешевша, ніж вже засолена. Як швидко та просто приготувати смакоту за лічені хвилини, розповість Дніпровська порадниця.

Оселедець пряного посолу чудово підходить для будь-яких салатів, форшмаку або просто до відвареної картопля «в мундирі», з маслом і цибулею. Коли немає часу на готування, то пряний оселедець - завжди виручить будь-яку родину. Записуйте чи зберігайте рецепт.

Інгредієнти:

Оселедець свіжий 2 шт
Цукор 30 г
Сіль 100 г
Гвоздика 2-3 шт
Коріандр 1 г
Лавровий лист 2-3 шт
Мускатний горіх 2 щіпки
Перець горошком 10 шт
мелена кориця 1/2 ч.л
Сушена м'ята перцева 1/2 шт
Духм'яний перець горошком 10 шт
Перець чилі 1 шт
Вода 1 л

Приготування

1. Голову залишаємо, а все інше, включаючи вміст під зябровими кришками і начинки видаляємо. Промиваємо черевце і зяброві порожнини від плівок та крові.
2. Готуємо засолювальну суміш, що складається із солі, цукру та набору прянощів №6 – перець чорний та запашний, гвоздика, м'ята, мускатний горіх (або аніс), лавровий лист, кориця, червоний перець, коріандр. У невеликій ємності змішуємо цукор і половину від зазначеної порції солі, всипаємо всі вказані спеції та прянощі (крім лаврового листа), розтираємо ступкою, щоб прянощі почали активніше віддавати ефірні олії.
3. Другу половину солі розчиняємо у чистій воді.
4. Напівструшені тушки оселедця покласти в пакет, пакет з рибою помістити в широку форму з бортами.
5. Пряною засолювальною сумішшю натираємо тушки зверху і всередині черевних порожнин, кладемо лавровий лист або кришимо його на рибу зверху.
6. Заливаємо приготованим сольовим розчином
7. Пакет зав'язуємо та відправляємо оселедець у холодильник на 3 доби.
8. Через 3 дні найсмачніший пряний оселедець за ГОСТом готовий!

Смачного!