Осінь 2024. Яку погоду прогнозують синоптики в Дніпрі та області

З’явились перші узагальнюючі прогнози погоди, якою буде осінь 2024 року. Вони ще будуть оновлюватись, але наразі прогноз показує таку метеокартину.
Попередній прогноз погоди на осінь 2024 року, показує доволі комфортний її початок. Про це повідомляє Дніпровська порадниця  з посиланням на прогнози синоптиків, гідрометцентрів.

Якщо говорити в загальному, то осінь може бути доволі посушливою, опадів прогнозують не надто багато. А ще вона може бути на 1-2 градуси теплішою за середні значення.

В Укргідрометцентрі показали кліматичну характеристику вересня. За словами Наталії Голені, яка є завідувачкою відділу метеорологічних прогнозів Українського гідрометеорологічного центру, останні роки вересень є доволі теплим. Це таке собі продовження літа.

Орієнтовно до 20-25 вересня денна температура повітря, а точніше середнє її значення, може бути в межах 15°C тепла, навіть вище. Але це не означає, що зовсім не буде заходів холодного повітря.

Своєю чергою метеопортал Wisemeteo, який показує довгострокові прогнози погоди, каже про сонячну, але прохолоднішу погоду восени. У порівнянні із 2023 роком, цьогорічна осінь прогнозується більш сухою.

Різко похолодає в Україні в першій декаді жовтня, орієнтовно із 8 числа. Вдень ще спостерігатимуть 10°C тепла і трохи вище, але вночі подекуди буде лише 2°C вище нуля.

В середині жовтня очікують бабине літо, коли знову потепліє до 17°C. Доволі комфортна температура може бути аж до 10-х чисел листопада. Далі — різке похолодання та, навіть, заморозки.

Попередній прогноз погоди показує, що затяжну негоду або тривалі дощі не варто очікувати щонайменше до 10 вересня. Так, опади передбачаються, але вони будуть невеликі та короткотривалі.

Якою буде погода в останній тиждень літа 2024

Від понеділка на українців знову чекає спека, проте триматиметься вона недовго, — Укргідрометцентр 

26 серпня в Україні очікується невелика хмарність, без опадів. У північних та західних областях вночі +13-18 °C, вдень +29-34 °C. На решті територій вночі +17-22 °C, вдень +35-38 °C.

27 серпня вночі без опадів, вдень у південних, східних областях та на Прикарпатті, а 28 серпня вночі у східних областях, вдень прогнозується короткочасний дощ. Температура вдень +26-32 °C.

29 серпня на більшій частині країни, а 30-31 серпня у західних регіонах місцями прогнозуються дощі та грози. 

Нагадаємо, раніше ми писали

Гібіскус: як виростити пишну красуню вдома