Тут страшно навіть вдень. У Дніпрі знайшли галявину жахів (фото)

Теплі сонячні осінні дні багато жителів Дніпра проводять на свіжому повітрі. Хтось вибирається до парку Шевченка чи Глоби, комусь до душі Прибережний сквер, ну і як забути так улюблену дніпрянами Січ. Територія яхт-клубу не дарма користується великою популярністю: тут і чисто, і доглянуто, є розваги для дітей, ну, і головна "фішка" - велика кількість птахів, якими можна помилуватися і навіть нагодувати, повідомляє Дніпровська панорама.
А от якщо захотілося чогось більш “дикого” – побути на самоті та тиші, помилуватися природою, при цьому не вибираючись із міста? Достатньо трохи відхилитися від звичних маршрутів, щоб знайти навіть у знайомих місцях щось незвичайне.

Острів страшилок Перемога Дніпро
Вдосталь нагулявшись "Січі" у свій вихідний, я вирішила пройтися по косі на Перемозі, де давно не була. Людей там справді набагато менше - тільки рибалки, що причаїлися в кущах, і рідкісні любителі плавати, що бурхливо обговорюють, скільки разів доводиться полоскати купальник, щоб змити зеленку.
Пройшовши неабияку відстань, я вирішила сісти в тіньку, дати відпочинок ногам і послухати тишу. Але лавок якось не спостерігалося, та й поваленого дерева теж.
Але, за поворотом першої частини коси виявилося не тільки місце для відпочинку, а щось, що насправді здивувало та викликало посмішку.

Острів страшилок Перемога Дніпро
Прихований за деревами та кущами майданчик, вхід якого прикрашений саморобним скутером зі старих коліс та ящиків, не так легко побачити з основної доріжки. Однак, вона варта того, щоб там погуляти і розглянути незвичайні та місцями моторошні прикраси.
Так, спочатку мою увагу привернула альтанка, зліплена з того, що було. Дах із прутиків, стільниця радянських часів, лавки зі старих дощок, оббиті пінопластом.

Острів страшилок Перемога Дніпро
Озирнувшись на всі боки, я побачила багато цікавого. Окрім волейбольного майданчика та тенісних столів там є креативна "тренажерка" зі штангою з автомобільних дисків.

Острів страшилок Перемога Дніпро
Потішили імпровізовані пальми з листям із пластикових пляшок. Невеликий, але дуже милий дитячий будиночок на дереві змусив згадати дитинство.

острів страшилок Перемога Дніпро

острів страшилок Перемога Дніпро

острів страшилок Перемога Дніпро
Деякі “експонати” комусь можуть здатися лякаючими – незрозумілі коні з колод навколо котла, розфарбовані дерев'яні маски на деревах, чаклунського вигляду ляльки. Хоча насправді весь цей декор з підручних засобів не може не викликати посмішки - видно, що все робилося з гумором і любов'ю.

острів страшилок Перемога Дніпро

острів страшилок Перемога Дніпроострів страшилок Перемога Дніпро
До речі, територія чиста та доглянута: на диво, металеві урни ніхто не вкрав і не пошкодив. Видно, що нечисленні відпочиваючі дбають про це місце, прибирають.
Як удалося з'ясувати згодом, все це створено силами місцевих жителів.

острів страшилок Перемога Дніпро
Як пише в одній із фб-груп міста Олена Мірошниченко:

Унікальне місце! Там праця багатьох людей! Це душевне місце, я і багато мешканців Перемоги знайшли тут спортзал під небом, пляж, дитячу казкову площу. Потрапляючи сюди, хочеться жити, дихати, радіти! Велика подяка купці ентузіастів, людям, які своїми руками зробили казку під небом та сонцем.

острів страшилок Перемога Дніпро

Також раніше ми писали Місце сховку скарбів отамана Калнишевського: загадка Токівського водоспаду на Дніпропетровщині