Паски по-новому: спробуйте вишукане тісто Бріош на Великдень
Готуйтеся до особливого Великодня! Ці неймовірно ніжні та повітряні паски з тіста Бріош стануть справжньою окрасою вашого святкового столу. Аромат ванілі, соковиті сухофрукти та золотава скоринка – це справжня насолода, яку легко створити на власній кухні. Розкрийте секрет французької випічки та подаруйте своїм близьким незабутній смак свята, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
тепле молоко - 70 мл.
дріжджі сухі - 10 г.
яйце - 1 шт.
борошно - 150 г та 100 г для того, щоб присипати опару зверху.
Для здоби
яйця - 4 шт.
цукор - 100 г.
ванільний цукор - 20 г.
сіль - 6 г.
вершкове масло - 170 г.
борошно - 350-400 г.
Для добавки
родзинки - 40 г.
курага - 40 г.
вишня - 40 г.
Приготування
- Для опари в теплому молоці розчинити дріжджі, перемішати, додати яйце, перемішати, всипати борошно. Зверху присипати борошном, накрити рушником і залишити в теплі на 30 хвилин
- Для здоби з'єднати яйця, ванільний цукор, сіль, цукор і все добре перемішати. З'єднуємо здобу та опару, зашиваємо тісто, поступово додаючи борошно. Наприкінці додаємо вершкове масло.
- Накриваємо тісто рушником і забираємо в тепло на 40 хвилин. Потім додаємо сухофрукти, обім'яти, дати відпочити 30 хвилин, розкласти формочками і дати тесту підійти.
- Випікати при 170 градусах на 2 рівні без конвекції приблизно 40 хв.
Також раніше ми писали Крафін для початківців: ідеальна випічка з першої спроби