Перше підживлення перцю. Як досягти відмінного результату

Для перців дуже важливу роль відіграє перше підживлення. Які елементи мають бути в ній, знає не кожен. За два тижні до посадки, ви повинні підгодувати перці живильним добривом. Відмінним результатом буде знак від самої рослини, коли після підгодівлі перець випустить один листочок, повідомляє Дніпровська панорама.

Таке добриво легко приготувати самостійно. Для старту перцю потрібно змішати пару столових ложок суперфосфату, столову ложку калію та 1,5 столових ложок карбаміду.

Все змішайте у відрі, та внесіть під один кущ перцю, одну склянку суміші. Ось таке просте підживлення допоможе вам виростити хороший урожай перцю.

перець росте

Помилки, які допускаються при вирощуванні солодкого перцю:

Несвоєчасне висівання насіння на розсаду. Бажано висаджувати у відкритий ґрунт рослини, які дали паростки 2 місяці тому. Важливо, щоб після висаджування розсади температура повітря в нічний час не опускалася нижче 15 градусів, бо перець теплолюбна культура.

Полив молодих рослин слід здійснювати виключно теплою водою. Її можна набирати в ємності, ставити на сонце, щоб вода прогрівалася.

Розсада повинна зростати в теплому місці без протягів, де температура повітря становить не менше 25 градусів, інакше зростання сильно гальмуватиметься.

Перець любить відкрите сонце і не терпить тіні, погано росте у півтіні, тому грядки необхідно розмістити на відкритому місці.

Забур'яненість бур'янами, надто тісні посадки — одна з причин загибелі культури. У міру появи бур'янів потрібно очищати грядки, а відстань між кущиками має бути 25-30 см.

Пікірувати розсаду небажано, оскільки культура дуже болісно переносить пересадки. Краще висівати посадковий матеріал в окремі горщики з торфу, а потім прямо в них висаджувати на грядки.

Важливо не заглиблювати перець під час висадки у ґрунт. Він повинен залишатися на тому ж рівні, як під час зростання у горщику. Інакше культура перестане розвиватися.

Недостатньо поживний ґрунт, відсутність мікроелементів у ґрунті згубно впливає на рослину, тому грядки необхідно збагатити органікою, кожні 2 тижні підгодовувати овоч мінеральними добривами.

Некомфортні умови швидко призводять до загибелі овочевої культури. Перчик не терпить високої вологості, посухи, спеки, холоду. Якщо йому щось доведеться не до вподоби, квітки опадуть.

Глибоке розпушування може згубно зашкодити посадках. З одного боку, овоч віддає перевагу пухкому грунту, але з іншого — не виносить, коли чіпають його кореневу систему, близько розташовану до поверхні.

Нагадаємо, раніше ми писали: Користь від абрикосів: як впливають ці фрукти на ваш організм