Перші заморозки на Дніпропетровщині. Синоптики назвали точну дату

Осінь все впевненіше нагадує, що скоро зима. Синоптики нагадують, що вже на цьому тижні за кілька днів в Україні очікуються серйозні заморозки. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Укргідрометцентр.

Вдень 14 жовтня у західних, Житомирській, Вінницькій та східних областях пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий).

Вночі 16-19 жовтня у західних, 17-19 жовтня й у північних, Вінницькій, Черкаській, 18-19 жовтня й у Кіровоградській, Полтавській, 19 жовтня й у південних та Дніпропетровській областях сильні заморозки 0-5° (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).

Україну очікують заморозки до -5. Коли заморозки на Дніпропетровщині

Зниження температури повітря нижче нуля очікують по ночах з 16 до 19 жовтня. Заморозки прогнозують у багатьох областях України:

16 – 19 жовтня на Заході,
17 – 19 жовтня у північних областях, а також у Вінницькій та Черкаській областях,
18 – 19 жовтня у Кіровоградській, Полтавській,
19 жовтня - у Дніпропетровській області.
Позначки термометра опустяться до 0 – -5.

Через це синоптики оголосили ІІ рівень небезпечності, помаранчевий.

Мороз - 3 в Україні

В ніч на 14 жовтня в Українських Карпатах знову приморозило. Температура на горі Піп Іван опустилася до -3 градусів. Про це на свої сторінці у фейсбук розповіли робітники Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту.


Сніг у Карпатах

Станом на 08:40 14.10.2024 на горі Піп Іван хмарно, обмежена видимість, вітер південно-західний 17 метрів за секунду, температура повітря -3 градуси,
– йдеться у пості.

Окрім цього, працівники пошуково-рятувального поста прикріпили фото гори Піп Іван, на якому видно лапатий сніг, що покрив вершину.

До слова, за прогнозами синоптиків, вже 17 – 19 жовтня по Україні можливі сильні заморозки 0...-5 градусів. Вдень очікується суха та холодна погода, температура підійматиметься до +3...+9, у південній частині – до +7...+12.

Додамо, що на високогір’ї Карпат вдень 15 жовтня та вночі 16 жовтня місцями прогнозується невеликий мокрий сніг.

Карта за посиланням 

Нагадаємо, раніше ми писали

Тариф на електроенергію та газ в Україні з 1 листопада. Скільки платити дніпрянам