Петрушка дасть чотири врожаї за сезон: просто зробіть це (відео)

Петрушка - улюблена всіма пряність, яку можна знайти на кожній грядці. Городники обожнюють її вирощувати, адже вона невибаглива та дуже корисна. Автор YouTube-каналу "Корисне TV" ділиться секретами, які допоможуть вам отримати не один, а цілих чотири врожаї цієї корисної та ароматної зелені. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Як отримати чотири врожаї петрушки

Регулярно обрізайте зелень

Не бійтеся зрізати петрушку! Якщо не обрізати її, вона може постаріти і загинути. Зрізаючи зелень, ви стимулюєте ріст нових пагонів.

Збираємо зелень у пучечки і обрізаємо її, залишаючи приблизно 5 сантиметрів від низу. Якщо придивитися, ми побачимо у середині куща молодий приріст, і ось його нам не потрібно обрізати він, оскільки він почне розростатися і дасть нову молоду зелень, - радить автор каналу.

Омолоджуйте старі кущі

Якщо ваші кущики петрушки вже стали старими, а зелень згіркла, не поспішайте їх викидати! Їх можна омолодити.

Обріжте стару зелень, залишивши 5 см від низу. Коренева система пустить нові пагони, і ви зможете знову насолоджуватися свіжою зеленню.

Забезпечте правильний догляд

Петрушка любить пухкий, багатий на поживні речовини ґрунт та регулярний полив. Не забувайте також про прополювання та розпушування ґрунту.

Також раніше ми писали Блискучі та здорові: секрети догляду за листям кімнатних рослин