Піца на сковороді за 5 хвилин. Рецепт для ледачої господині, яка нічого не вміє

Піца — це давня італійська страва, яка стала дуже популярною у XX столітті. Велику цікавість страва викликала в американців, які вирішили самі готувати піцу в США. У другій половині XX століття країні з'явилося багато різних піцерій. Одні заклади позиціонувалися як сімейні, інші як дитячі, треті для дорослих.

З Америки культ піци став поширюватися до Європи та країн СНД. У 1990 роках піца з'явилася й у СРСР. Проте довго піцерія не протрималася в Радянському Союзі. Спад актуальності, мабуть, був пов'язаний із дефіцитом.

Наразі піцу можна приготувати вдома, для цього необов'язково бути професійним кухарем.

Інгредієнти тіста для піци:

сметана - 4 ст.л.;
майонез - 4 ст.л.;
яйця - 2 шт.;
борошно - 9 ст.л.

Інгредієнти для начинки:

помідор - 2 - 3 шт.;
сосиски - 2 шт.;
солоний огірок - шт.;
сир - 80 г;
кетчуп - 2 ст.л.

Приготування піци:

Розбиваємо в глибоку тару яйця, змішуємо зі сметаною та майонезом. Висипаємо в суміш борошно і замішуємо густе тісто. Можна з цією метою використовувати міксер.

Нарізаємо кружальцями помідор, сосиски та мариновані огірки. Натираємо на великій тертці сир.

Сковороду змащуємо олією і розігріваємо, викладаємо на поверхню рівним шаром тісто. Обсмажуємо тісто на невеликому вогні, змащуємо верхівку кетчупом.

На шар із кетчупу викладаємо сосиски, помідори та огірки. Посипаємо верхівку начинки сиром, накриваємо кришкою та готуємо 5 хвилин.

Для прикраси піци можна використовувати зелень – петрушку та кріп. Кетчуп рекомендуємо замінити на томатну пасту.

Нагадаємо, раніше ми писали

У 100 разів смачніші за чебуреки та пиріжки. На гарячі бутерброди приїде навіть свекруха за сотні кілометрів