Під Дніпром біля житлових будинків зустріли змію, яку плутають із гадюкою (фото)

Під Дніпром у селищі Новоалександрівка місцеві жителі побачили змію, яку найчастіше плутають із гадюкою. Люди встигли сфотографувати непрошену гостю. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Судячи з фото, мова йде про мідянку, яка неотруна й безпечна для людини. На відміну від гадюки вона не має зигзагоподібного малюнку на тілі, а на голові у мідянки чорний короноподібний візерунок. Саме через це наукова назва плазуна Coronella austriaca.

В Україні мідянка звичайна - доволі розповсюджена та зустрічається майже всюди. Вважається, що вона не агресивна до людей та скоріше втече та сховається, ніж бути захищатися. А ось основний засіб захисту у мідянки незвичайний - при наближенні людини або хижака на занадто близьку відстань вона виділяє смердючу речовину, запах якої може викликати нудоту та нездужання. 

Фахівці кажуть, що є випадки, коли мідянка все ж кусала людей. Якщо це відбулося, то слід промити рану водою з милом, щоб запобігти інфікуванню. Медична допомога в цьому разі зазвичай не потрібна.

Нагадаємо, раніше ми писали, що через глобальне потепління Дніпро облюбували змії, сколопендри та чорні таргани.