Під дулами автоматів. У Кирилівці на Азовському морі починається курортний сезон

Чим ближче літо, тим більше незрозумілого відбувається у Кирилівці на Азовському морі, яка понад рік перебуває в окупації. Війна стала засобом заробітку для бізнесменів, які приїхали до Мелітополя з Донецької, Луганської областей, Криму та росії, та місцевих зрадників, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Ріа Мелітополь.

Деякі з гастролерів благополучно зайняли чужі квартири і будинки та відкрили магазини в приміщеннях або вкрадених, або взятих в оренду. Інші звернули свій погляд на курортну сферу. Так, за інформацією законного керівництва Кирилівської селищної ради, у Кирилівці в приватному секторі вкрадено практично всі бази відпочинку.

На більших базах розселені воєнізовані підрозділи російської армії.

Так, у самій Кирилівці рашисти заселилися приблизно на 8 базах, серед них багатьом відомі, як "Нива", "Салют", "Терешкова", Санаторій "Альбіон". Націоналізували окупанти і найбільший на Азовському узбережжі аквапарк "Острів скарбів" площею 60 тисяч квадратних метрів.

А ось приватні бази вже розпродають чиновники з окупаційної адміністрації. Щоправда, у місцевих соцмережах щодня все активніше пропонується відпочинок біля моря. Ціни можна порівняти з орендою квартири в Мелітополі.  Одразу зазначимо, що такі оголошення у відкритому доступі можуть поширювати лише ті бізнесмени, які працюють за російським законодавством. Тобто платять податки рф і фінансують армію ворога. Це або місцеві колаборанти, які працюють під прикриттям ФСБ і місцевих чиновників-зрадників, або гастролери, які просто вкрали чужий бізнес.  Такі оголошення із закликом зареєструватися в органах Федеральної податкової служби всім, хто веде підприємницьку діяльність у Кирилівському так званому посєлеєнії, регулярно публікуються в окупаційних пабліках. Крайній термін реєстрації - до 30 червня 2023 року.

азовское море

А це вже одне з оголошень із ціновою політикою на окупованій частині Азовського узбережжя. Гостьовий будинок "Карелія" пропонує комфортабельний сімейний відпочинок на березі Азовського моря Степанівка, 1. Ціна проживання така:

4х-5-ти місний люкс - 10000 рублів на місяць. З 20 червня дорожче - 15000 рублів, а в серпні - 10000.
Для оптового курортника, який вирішить провести воєнне літо біля моря знижки, якщо, звісно, ці ціни в принципі для мешканців в окупації так можна назвати - 30000 рублів на 3 місяці.
Ціна на відпочинок у напівлюксі - 8000 рублів на місяць, з 20 червня 10000-12000 р. (4х-5-6місцеві).

Однак, крім оренди, відпочивальникам необхідно оплачувати ще й харчування. Тому дозволити собі довгостроковий відпочинок біля моря зможуть хіба що бюджетники, зарплати яких в окупації вищі, ніж у приватників. Але з урахуванням того, що останнім часом окупаційна влада затримує виплату зарплат і істотно знизила їхній розмір, відпочинок біля моря - для багатьох розкіш. Та й охочі відпочити під дулом автоматів або по сусідству з орками навряд чи знайдуться.

Нагадаємо, раніше ми писали

Що несе людям полунична повня, яка прийде на початку червня