Під загрозою зникнення: у Вінниці гине парк, якому понад 200 років

У Вінниці П’ятничанський парк, що знаходиться у мікрорайонах П’ятничани та Корея, перебуває під загрозою зникнення. Останніми роками тут засохло чимало дерев та ставок. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на сайт "Моя Вінниця".

П’ятничанському парку понад двісті років, його закладали під час будівництва садиби Грохольських у 80-х роках 18 століття. Свого часу це був один із найкращих європейських парків.

Відомий парк перетворився на жалюгідні залишки колишньої розкоші. Зараз значну частину парку займають чагарники, які розростаються на місцях засохлих та повалених дерев. Мертві дерева, подекуди, ніхто не прибирає.

Наразі парк знаходиться у розпорядженні Вінницького обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру.

Нещодавно вінничани зареєстрували петицію із проханням до Вінницької міської ради ініціювати повернення парку у комунальну власність.

"Все, що робить керівництво закладу, це отримує гроші з обласної ради на знищення дерев, які зрізають. Парками мають займатись ті, хто розуміє, як доглядати за деревами, як розвивати парк та повернути мешканцям публічний простір для відпочинку", - йдеться у петиції.

Ця ініціатива вінничан набрала необхідну кількість голосів ще до закінчення збору підписів. Тепер її має розглянути Вінницька міськрада.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що сталося через негоду, яка пронеслася Україною.