У Дніпрі російський агент зливав ворогу розташування військових літаків ЗСУ

Житель Дніпра добровільно погодився працювати з росіянами та надавати інформацію щодо розташування військової техніки та підрозділів військовослужбовців ЗСУ. Російський агент надсилав зібрані дані щодо розташування української військової авіації. Співробітники СБУ затримали прихильника "руського миру". Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

За даними слідства, проросійськи налаштований чоловік добровільно погодився на пропозицію співробітника ГУ Генштабу ЗС РФ надавати інформацію щодо розташування військової техніки та підрозділів військовослужбовців ЗСУ.

Для комунікації з куратором ворожий агент використовував месенджер Telegram. Агент надсилав зібрані дані щодо розташування військової авіації - літаків, блокпостів, місця дислокації, кількості особового складу військових ЗСУ та скріншоти Google maps з координатами.

Ця інформація не розміщувалася у відкритому доступі уповноваженими державними органами, а її розголошення ворогу може завдати шкоди обороноздатності та державній безпеці України.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Під час обшуку за місцем мешкання дніпрянина
вилучено мобільний телефон із доказами його причетності до співпраці з росіянами.