Пікантні баклажани по-корейськи: готуємо з сезонних овочів
Літо у розпалі, а це значить, що настав сезон свіжих, ароматних баклажанів. Цей овоч чудово підходить для приготування різноманітних страв, і сьогодні Дніпровська порадниця пропонує вам рецепт пікантних баклажанів по-корейськи.
Ця страва не лише смачна, але й дуже проста у приготуванні. Баклажани відварюються, а потім начиняються гострою морквяною начинкою. Завдяки маринуванню баклажани стають м'якими, соковитими та неймовірно ароматними.
Інгредієнти
Баклажани.
Морква.
Зелень - за смаком.
Напівгіркий перець.
Часник.
Сіль - 1 ст. л.
Паприка - 2 ч. л.
Гострий перець - 1 ч. л.
Цукор - 1 ст. л.
Чорний перець - 1 ч. л.
Оцет 7% - 3 ст. л.
Рослинна олія - 100 мл.
Приготування
- Миємо баклажани, розрізаємо вздовж і варимо у воді, по 3 хвилини з кожного боку. Робити це зручно в сковороді/сотейнику, щоб баклажани не крутилися при варінні. Дістаємо їх, перекладаємо в друшляк і ставимо під гніт. Має вийти вся зайва рідина. Поки баклажани остигають, займемося начинкою.
- Морква натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Додаємо всі спеції. Добре перемішуємо. Начиняємо баклажан як на відео та складаємо в посуд. Можна, звичайно, і в пластиковий контейнер.
Також раніше ми писали Закусочні рулетики з кабачка: вишукана страва за лічені хвилини