Пишні рогалики з повидлом на дріжджовому тісті. Записуйте простий рецепт

Найсмачніші прості здобні рогалики. Їх легко і просто приготує будь-яка господиня. Записуйте простий рецепт, повідомляє Дніпровська панорама.

Готуються легко і просто, а результат вас порадує.

Начинку можна міняти на власний смак. Ці ласощі нікого не залишать байдужими. Спробуйте обов'язково!

Продукти

Борошно - 250 гр.
Дріжджі сухі - 3-5 гр.
Яйце - 1 шт
Цукор - 40 гр.
Вершкове масло - 20 гр.
Олія - 15 мл
Вода тепла - 125 гр.
Ванільний цукор - 1 пакетик
дрібка солі

Начинка

Яблучне повидло - 250 г

Готуємо:

Спочатку просіюємо все борошно.

Потім у теплу воду всипаємо сухі дріжджі, добре перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин. Всипаємо одну чайну ложку цукру із загальної норми та 5 чайних ложок борошна. Перемішуємо та залишаємо ще на 15 хвилин до утворення пінної шапочки.

Тісто

У глибоку миску виливаємо розведені дріжджі, додаємо щіпку солі, всипаємо цукор і перемішуємо. Яйце розбовтаємо вилочкою і додаємо в тісто тільки половину, другу половину залишаємо для того, щоб змастити рогалики перед випічкою.
Тепер додамо пакетик ванільного цукру, вливаємо рослинне масло і всипаємо половину борошна, що просіює. Ще раз все перемішуємо і додаємо розм'якшене вершкове масло кімнатної температури.
Далі висипаємо борошно, що залишилося, і замішуємо тісто до однорідного стану. На це потрібно приблизно 7 — 10 хвилин.
Потім округляємо тісто і кладемо його в миску злегка присипану мукою|борошном|. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці до подвоєння приблизно на півтори години.
Обминаємо тісто і ділимо його на невеликі частини. Для цього зважуємо тісто, вийшло приблизно 440 гр.

Ділимо тісто на 8 шматочків, вага кожного приблизно 50 гр. Кожен шматочок округляємо та накриваємо харчовою плівкою або рушником, щоб тісто не завітрювалося. Залишаємо на 10 хвилин для того, щоб вони стали м'якшими.

Потім дістаємо один і розкочуємо його в овальну форму завтовшки приблизно 3 мм. На край кладемо повидло, трошки при необхідності можна підрівняти і починаємо закривати добре закріплюючи краї. Далі вільний край ми надріжемо, зробимо приблизно 7 надрізів. При необхідності тісто, руки і стіл можна припудрити борошном, щоб було зручніше працювати.
Потім закручуємо рогалик убік і вгору. Краї загинаємо.

Розкладаємо рогалики на лист застелений папером для випічки при цьому не забуваємо залишити між ними відстань.
Накриємо їх плівкою і залишимо на вистоювання приблизно на 30 хвилин. За 5 хвилин до випікання, рогалики змащуємо яйцем.
Розігріємо духовку до 170 -180 градусів і випікатимемо до готовності 15 хвилин.

Потім дістаємо і залишаємо їх на деку для того, щоб вони повністю охолонули. Приємного апетиту!