Подруга дала смачний рецепт, на який підсіла вся сім’я: соковита курка в апельсиновому соусі

Курка в апельсиновому соусі. Уявіть собі аромат, що наповнює вашу кухню яскравими цитрусовими нотками, переплітаючись з апетитним запахом запеченої курки. Це не просто страва, а справжня симфонія смаків, де соковите м'ясо ніжно обіймається солодкувато-кислим апельсиновим соусом, даруючи відчуття сонячного тепла навіть у найпохмуріший день. Сьогодні ми відкриємо для вас рецепт, який перетворить звичайну вечерю на маленьке свято, наповнивши ваш дім ароматами Середземномор'я та подарувавши незабутні гастрономічні враження. Готуйтеся до кулінарної подорожі, де кожен шматочок курки в апельсиновому соусі стане справжнім одкровенням! Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти:

- Куряче філе – 850 г
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цукор – 0,5 склянки
- Соєвий соус – 0,2 склянки
- Курячий бульйон – 0,5 склянки
- Апельсин – 1 шт.
- Соус шрірача – 1 ч. л.
- Часник – 2 зубчики
- Імбир свіжий (корінь) – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець червоний гострий – за смаком;
- Соняшникова олія – 1 ст. ;
- Кунжут – 1 ст. л. ;
- Яблучний оцет – 0,3 ст. ;
- Вода – 1 ст. л. ;
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.

Приготування:

1. Розігріти духовку до 180°С. Форму для запікання злегка змастити рослинною олією.

2. Натерти цедру апельсина і вичавити з неї сік (приблизно півсклянки).

Часник подрібнити. У мисці змішати курячий бульйон, свіжовичавлений апельсиновий сік, цедру, оцет, соєвий соус, подрібнений часник, тертий корінь імбиру, цукор, перець чорний мелений і червоний перець, а також соус шрірача.

3. Нагріти на плиті сковороду з рослинною олією, як для фритюру. Обсмажити в олії шматочки курки з обох сторін по одну-дві хвилини до ніжно-золотистої скоринки.

4. Шматочки обсмаженої курки викласти на дно форми для запікання в один ряд.

Крохмаль розвести з водою. Додати в миску з соусом, добре перемішати і залити курку.

5. Форму поставити в духовку з куркою на 20 хвилин. Кожні п'ять хвилин курку перевертати, поливаючи соусом з дна дека. Коли соус буде досить густим, курка готова.

6. Посипати кунжутним насінням.