Погода у Дніпрі в День Незалежності "сюрпризів" не обіцяє

У четвер, 24 серпня, на День Незалежності в Україні погода буде теплою. Лише у кількох областях можливі незначні опади. Про це інформує Укргідрометцентр, пише Дніпровська панорама.

В регіонах буде мінлива хмарність. Опадів на більшій території України синоптики не прогнозують. Лише вночі на Закарпатті та в Карпатах, а вдень на крайньому півдні країни місцями дощитиме. Вночі та вранці у Карпатському регіоні місцями туман.

Вночі температура повітря в більшості регіонів України становитиме +11-16°. Вдень стовпчики термометрів покажуть 23-28°. Спека утримується у південних областях - вночі температура буде +17-22°, а вдень +26-31°.

У Дніпрі на небі не буде жодної хмаринки. Без опадів. Температура вдень +27, вночі +18. Таку погоду у Дніпрі обіцяють 24 серпня, пише  Sinoptik

Прогноз від Наталки Діденко

Дощі з грозами ймовірні 24 серпня лише в західній частині країни. Температура повітря +24+29, на півдні та сході плюс місцями в центрі +28+32 градуси.

Народний прогноз погоди

У цей день вшановується пам'ять святого Євпла. У народі цей день має різні назви: Болотні вогні, Чудеса на болоті. Ці незвичні назви пов'язані з народним повір'ям, що 24 серпня на болоті можна почути свист, пісні, а нікого немає. Щодо погоди, з давніх часів до нас дійшло таке спостереження: якщо вранці пішов дощик – вдень буде хороша погода.

Коли спаде спека

Синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Голеня повідомила, коли в Україні нарешті спаде спека. За її словами, відчутно зміниться температура повітря вже від 30-31 серпня - 1 вересня.

Втім, наголошує вона, не варто виключати те, що у вересні може статися повернення наступних хвиль тепла.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Кам'янському жахливо цвіте та смердить головна річка України - Дніпро (відео)